Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата "Посланик за един ден"

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова връчи сертификати на победителките в инициативата "Посланик за един ден", организирана от посолството на Великобритания в София. Със свои есета в състезанието участваха момичета на възраст между 15 и 18 години, отговаряйки на въпроса "Ако бяхте посланик за един ден, какво бихте направили, за да има прогрес в равенството между половете".

9 от участничките в конкурса са избрани да бъдат посланици за един ден, в който се срещат с вицепрезидента и участват във форум, посветен на равенството между половете. Жените-посланици, участващи в инициативата, са от Азербайджан, Бразилия, Хърватия, Финландия, Израел, Мароко, Холандия, Южна Африка и Обединеното кралство.

Вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че това се случва в навечерието на 8-ми март, което е чудесен повод да се замислим още веднъж за ролята на жените в обществото:

"Темата, върху която сте си избрали да напишете тези прекрасни есета, е изключително актуална. Жалко, че в 21 век отново трябва да се връщаме към теми като равнопоставеност между половете".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Румяна Василева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44