Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дипломатическият скандал между Великобритания и Русия беляза седмицата

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал
Снимка: БТА


Седмицата мина под знака на дипломатическия скандал между Великобритания и Русия и търсене на виновник за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал на английския територия.
Лондон обвини за атаката с нервнопаралитичния газ "Новичок" самия президент Владимир Путин, наложи санкции и заплаши да бойкотира световното първенство по футбол в Русия. Москва не само отрече да има нещо общо с покушението, но и се закани, че съвсем скоро ще обяви ответни мерки.
Канцлерът Ангела Меркел встъпи в своя четвърти мандат, определян от анализатори като последен и най-труден.
Американският президент Доналд Тръмп уволни държавния секретар Рекс Тилърсън в Туитър и на негово място сложи шефа на ЦРУ Майк Помпейо, с когото, по думите му, са на една вълна.
На 76-годишна възраст почина един от най-големите умове на нашето време Стивън Хокинг. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44