Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен търг за реставрация на църквата "Света Параскева" в село Стража

Снимка: БГНЕС



Първи национален конкурс за приложно и изобразително изкуство обяви ръководството на народно читалище „Развитие“ в търговищкото село Стража. Всички творби ще бъдат продадени на благотворителен търг , а спечелените средства ще отидат за възстановяване на църквата „Света Параскева“. След конкурсите за най-красива кукерска маска, най-хубава мартеница, това е нов опит за активиране на дарителите, сподели пред нашия кореспондент Евтим Петков, секретарят на читалището Илияна Петрова.

Средствата за възстановяване на църквата в село Стража, община Търговище се набират от сдружение "Света Параскева". "Молим Ви да станете част от нашата благородна инициатива", зоват от сдружението. Открита е дарителска сметка в "Юробанк България", Банковата сметка е:

BIC: BPBIBGSF IBAN BG58 BPBI 7943 1078 5967 01




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44