Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лондон определи като "рутинна операция" претърсването на руски пътнически самолет

Автор:
samolet
Снимка: БГНЕС
Великобритания определи като "рутинна процедура" 3-часовата проверка на руски самолет на "Аерофлот" на летище "Хийтроу" вчера. Москва изрази недоволство от обиска на машината от шестима британски служители с куче без свидетел от екипажа. Заради това руското посолство в Лондон изпрати нота до британското външно министерство с искане за разяснение на случая.

"Това е рутинна процедура на граничните служители с цел защита на Обединеното кралство от организираната престъпност и от тези, които се опитват
да внесат забранени вещества или предмети като наркотици или огнестрелни оръжия".

Това каза министърът по сигурността Бен Уолъс в изявление и добави, че "след извършването на тези проверки на самолета е било позволено продължи с пътуването си".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Самолет на руската компания

Москва поиска обяснения от Лондон за претърсването на самолет на „Аерофлот“

Руското посолство в Лондон е изпратило нота до британското външно министерство с искане за разяснения по случая с „Аерофлот“. Вчера британските власти забавиха с 3 часа полета на самолет на руската авиокомпания за Москва заради проверки. Шестима..

обновено на 31.03.18 в 12:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44