Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приоритет в работата на МОСВ е изграждането на инсталации за разделно събиране на отпадъци

Снимка: Община Видин

Приоритет  в работата на Министерството на околната среда и водите е изграждането на инсталации за разделно събиране на отпадъци, за което се отпускат средства от програма "Околна среда".  Вече са въведени 19 инсталации за компоситране на зелени отпадъци. Заместник-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев посочи,че през 2016 година е постигнато 32 процента рециклиране на отпадъците.

Промяната в рамковото законодателство за управление на отпадъците поставя нови по-високи изисквания  През следващите 15 години трябва да се увеличи почти два пъти количеството на рециклираните отпадъци.  
   
Кметът на Община Златоград  Мирослав Янчев, лауреат в конкурса "ЕКООБЩИНА" през 2017 в категорията „Устойчиво управление на отпадъци“, представи системата за разделно събиране на отпадъците в общината
   
Целта на Франция е до 2025 година да се намалят с 50 процента хранителните отпадъци. Това каза Пиер Галио, ръководител на отдел "Потребление и превенция" в Агенцията за околна среда и контрол върху енергията на Франция по време на втория семинар от конкурса "Екообщина". БНР е медиен партньор.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44