Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ключови отделения на болницата в Добрич са на път да останат без специалисти

Снимка: Община Добрич

Кардиологичното и неонатологичното отделение в многопрофилната болница в Добрич са на път да останат без специалисти. Трима от общо петимата лекари в кардиологията са подали молбите си за напускане. Завеждащият лекар на неонатологията също е в предизвестие, информира директорът на здравното заведение д-р Трифон Йорданов.

Той разговорите с желаещите да напуснат лекари продължават, тъй като трябва да се направи всичко възможно работата на големите отделения да се запази в същия обем и качество.

"Немислимо е да работи областна болница без Кардиологично отделение,  без Неанотология, тъй като неонатологичното отделение е пряко свързано с Акушер-гинекологичното отделение. При един работен график, специално за големите отделения, минимум 6-7 лекари са необходими. При натоварването, на което са подложени, кризата ще се задълбочава все повече и повече".

Кадровият дефицит, според д-р Йорданов, не е въпрос на добро или лошо управление на областните здравни заведения, а на държавна политика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Болницата във Враца рискува да остане без Спешно отделение заради липсата на пари

Врачанската болница може да остане без Спешно отделение заради масовото напускане и използването на отпуск от персонала му. Още утре на дневната смяна няма да има дори санитари, посочиха от ръководството на здравното заведение.  Авансът за месец..

публикувано на 09.05.18 в 16:05

В Ловеч продължават протестите с настояване за яснота за бъдещето на местната болница

Около 18.00 ч. беше възстановено движението по главния път София - Варна при пътния възел "Абланица", който беше блокиран за около час от медици от Ловешката болница , таксиметрови шофьори, пристигнали тук с автомобилите си и десетки граждани, които за..

обновено на 07.05.18 в 19:34

Медиците от болницата в Ловеч получават днес януарските си заплати

Министерството на здравеопазването осигури средства за изплащане на януарските заплати на работещите в Ловешката болница, които те получиха днес.  Въпреки това медиците отново излязоха на протест и блокираха една от основните улици в града...

публикувано на 04.05.18 в 14:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44