Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпросът за парите и за стратегическите партньорства - във фокуса на внимание на световните лидери тази седмица

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въпросът за парите и за стратегическите партньорства в голямата политическа игра беше във фокуса на внимание на световните лидери тази седмица.

Срещата на върха на Г-7 се очерта като основна арена за сблъсък в търговската война между САЩ от една страна и Канада и Европейския съюз от друга, след въведените от Доналд Тръмп високи мита за внос на стомана и алуминий.

Иран уведоми с писмо Международната агенция за атомна енергия, че ще увеличи своя капацитет за обогатяване на уран в рамките на позволеното от международното споразумение за ядрената му програма от 2015 г.

Светът е в очакване на планираната за вторник среща между американският президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44