Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Демократична България" настоява правителството да приеме решение във връзка с концесията на ски зоната в Банско

"Демократична България"
Снимка: БГНЕС

Съюз "Демократична България" настоява правителството да приеме решение във връзка с установените от прокуратурата нарушения в концесията на ски зоната в Банско. Във вторник прокуратурата обяви, че фирмата-концесионер "Юлен" е ползвала 64 процента по-голяма площ от предвидената в договора.

Партия "Зелените" подаде сигнал през февруари за нарушения при предоставената концесия за ски зоната в Банско. Сигналът съдържа и други факти, които трябва да бъдат проверени от прокуратурата, съобщи Борислав Сандов. Според него това, което се случва с концесията в Банско, е един от примерите за пленена държава:

"Дали държавата ще стане собственик отново на тази площ, ще влезе във владение и ще управлява по някакъв начин тази площ? Дали ще се отвори възможност за втора концесия?".

Атанас Атанасов от "Демократична България" добави:

"Борисов трябва да предприеме действия, за да се възстанови правото".

Позицията на председателя на "Да, България" Христо Иванов:

"Защо прокуратурата дава указания на Министерски съвет, а не повдига обвинения?"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44