Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От МВР отчитат спад на домовите кражби

| обновено на 31.07.18 в 16:54
Младен Маринов
Снимка: БГНЕС


Спад на престъпленията, свързани с домовите кражби, отчитат от МВР. Регистрирани са и три престъпни групи, действали на територията на курортите, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов:

„Разбирам, че в момента, в който обяснявам, че имаме спад, а в същото време в медийното пространство излизат наяве, няма как да ви убедя, но това са факти, които могат да се проверят. За нормалните граждани е голям проблем – да ти влязат в дома, докато спиш. Има ги тези случаи".

Междувременно стана ясно, че домът на левия депутат Таско Ерменков е бил обран в началото на месеца, докато четиричленното му семейство си е било вкъщи и е спяло. Крадците влезли през нощта без никой, включително и кучето, да ги усети и взели документи, пари и някои ценни вещи. От полицията допускат, че при кражбата е използван газ.

Този обир е втори на семейството на Таско Ерменков, съобщи в отворено писмо до медиите самият депутат.

От звуковия файл можете да чуете репортажа на Даниел Инков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44