Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуването за най-добрите къмпинги в България продължава до края на септември


До края на септември продължава гласуването за най-добрите къмпинги в България. Годишната класация #BestBGcamp2018 се провежда за четвърта поредна година от българския къмпинг и караванинг портал "Camping.bg". 
През целия месец всички любители на къмпингуването ще могат да гласуват в онлайн анкета-класация, чрез която да излъчат най-добрите къмпинги у нас в 7 категории, сред които любим къмпинг на българите на българското Черноморско крайбрежие, любим къмпинг на българите във вътрешността на страната, в категория "Удобство и хигиена" и  "Локация и околна среда", съобщи в ефира на предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" Цветомира Цоцова от екипа на портала. Тя посочи, че с всяка следваща година качеството на предоставяните услуги в сектора се подобрява:
"Определено мога да твърдя, че се подобряват. Тази година направих много голяма обиколка по всички къмпинги в цялата страна. Обиколих цялото Черноморие от Дуранкулак до Резово. Вътре в страната обиколих доста къмпинги. С гордост мога да кажа, че на Черноморието има изградени нови къмпинги, които по нищо не отстъпват на условията, които се предлагат в Европа. Съответно обаче стандартът като се вдига в страната ни и се вдигат и цените. На българина не знам защо не му е много симпатично да дава парите в България, които би дал за почивка в Гърция, но вярвам, че и това ще се промени", каза още Цветомира Цоцова. 
Очаква се допитването за най-добрите къмпинги в България да очертае основните проблеми пред развитието на къмпинг туризма в страната. Според Цоцова пречки за развитието на сектора са липсата на правен регламент за изграждане на къмпинги в България, както и неясната собственост на имотите и сградите към някои от къмпингите, което пречи на стопаните да ги обновяват и развиват.
Линк към допитването:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44