Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с паркирането около молове заради „черния петък“, купуващите са малко

| обновено на 23.11.18 в 16:27
Повечето намаления в „черния петък“ в софия са 20-30%.
Снимка: БГНЕС


В разгара на „черния петък“ около големите търговски центрове в столицата се образуват задръствания и вече има проблеми с паркирането.

В един от моловете са обявени намаления от 10 до 70 процента на витрините на магазините намаления, като най-често те са 20%.

В самите магазини няма много хора, по-скоро те се разхождат, няма и хора с много торби.

Няколко души споделиха, че не са доволни от намаленията, защото според тях те не са реални, а в много от магазините се предлагали и стоки от минали колекции.

Полицията предупреди хората да бъдат внимателни, когато пазаруват в големите магазини, защото се очаква активизиране на джебчийските кражби.

От СДВР съветват хората да не носят в себе си скъпи мобилни телефони или големи суми пари, особено в джобове на якета и палта. 

В интервю за предаването „Хоризонт за вас“ Красимир Любомиров от сектор „Улична престъпност“ в столичната полиция препоръча хората да подават своевременно сигнали на телефон 112, в най-близкото управление на МВР или на охраната в търговския обект, ако станат очевидци или потърпевши.

„За да се предпазим от джебчийска кражба, трябва да изострим вниманието си по време на пазаруване към личните си вещи. Чантата да не я оставяме без надзор в пробните, пакетите с покупки – също. Трябва да внимаваме да не се приближават до нас непознати хора със съмнително поведение. Ако се случи това, да обърнем внимание на лицето, запомняйки неговата физиономия, описание. Носенето на скъпи мобилни телефони, пари, документи и портмонета във външните джобове или на лесно достъпни места – не е препоръчително“.

Любомиров подчерта, че има засилено полицейско присъствие в и около търговските обекти. Също така всички охранителни фирми са инструктирани.

Още по темата чуйте в звуковите файлове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44