Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенсионери искат по-висок стандарт и Закон за възрастните хора

| обновено на 28.11.18 в 14:06
5
Протест на пенсионери в София
Снимка: БГНЕС

Представителите на пенсионерски организации и военно-патриотични съюзи, които протестираха пред парламента с искане за преизчисляване на пенсиите, отпадане на тавана най-високите и създаване на Закон за възрастните хора, се срещнаха с парламентарната група на "БСП за България". Те настояват за преизчисляване на пенсиите, отпадане тавана на най-високите, както и за повишаване на жизнения стандарт на пенсионерите и Закон за възрастните хора.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова е солидарна с възрастните хора и заяви, че преизчисляването на пенсиите е наложително. Тя припомни, че в алтернативния бюджет на БСП има предложение за преизчисляване на всички пенсии със средния осигурителен доход от 2013 година.

Пенсионерските организации са единни в исканията си:
"От всички досега ние кретаме така жалко с такъв размер на пенсийки. Ако се случи, не дай боже, една жестока зима, много от нас няма да оцелеят. Чувстваме се забравени в тази наша България. Трябваше само да се надгражда. Нямаше никога да сме на тези последни места, които заемаме по доходи и стандарт на живот. Обединени сме и търсим подкрепа отвсякъде".

Подробности можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44