Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев при откриването на "Българската Коледа": Децата имат нужда от нашата подкрепа

| обновено на 30.11.18 в 15:27
Президентът Радев направи отчет на изразходваните средства от кампанията "Българската Коледа" за 2018 година и да даде старт на инициативата за 2019-а.
Снимка: Радио Стара Загора



"Да се обединим, защото децата имат нужда от нашата подкрепа". Това заяви в Стара Загора президентът Румен Радев. Той посети Университетската болница в града в рамките на кампанията в подкрепа на "Българската Коледа". 

Президентът избра Стара Загора, за да направи отчет на изразходваните средства от кампанията за 2018-а година и да даде старт на поредната инициатива за 2019-а година. 

Той отново припомни целите на "Българската Коледа" и призова и тази година да се включат хиляди граждани в подкрепа на хуманността.

"Защото "Българската Коледа" не е просто дарителска кампания. Тя ни дава вярата, че живеем в цивилизовано общество. Тя инвестира в нашия най-ценен капитал - здравето на нашите деца".

Президентът Радев добави, че кампанията тази година е насочена към децата с тежки увреждания и заболявания и тяхната рехабилитация. Амбицията е да се разпредели необходимата апаратура по-равномерно по области, болнични заведения и домовете за медико-социални грижи. 

Президентът апелира за по-силна социална подкрепа за децата и техните семейства. Общата сума тази година, която се разпределя, е 2 600 000 лева и е предоставена на 22 лечебни заведения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44