Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Местните избори ще бъдат на 27 октомври

Президентът Румен Радев насрочи със свой указ изборите за общински съветници и кметове да се състоят на 27 октомври 2019 г. Това съобщиха от  прессекретариата на държавния глава.

Указът на президента е на основание чл. 98, т.1 от Конституцията на Република България във връзка с чл. 4, ал.1 от Изборния кодекс.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Укрепиха свлачището на Качулка

Приключиха укрепителните дейности на свлачището в селище Качулка. Днес инспекция на място направи кметът Стефан Радев, който подчерта необходимостта от укрепването му, тъй като е заплашвало единствения път към постройките към „Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост“. С изградената контролно-измервателна система ще се извършва..

публикувано на 29.09.20 в 17:14

6 депутати напускат БСП, сред тях и бургаският Димитър Стоянов

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на партията, съобщиха самите те на брифинг. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Георги Андреев, Димитър Стоянов и Николай Иванов. Така в парламентарната група на левицата остават 72 депутати. Това става след 50-ия конгрес на БСП, на който съперниците на Корнелия Нинова за..

публикувано на 29.09.20 в 16:22

Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас

Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас, Васил Иванов положи клетва като общински съветник Председателят на групата общински съветници на БСП Живко Господинов стана зам.-председател на Общински съвет-Бургас. Той получи единодушна подкрепа от колегите си по време на днешното редовно заседание на местния парламент. В самото..

публикувано на 29.09.20 в 11:58

Общинският съвет в Бургас заседава днес

Отчет за изпълнението на бюджета за миналата година ще гласуват днес общинските съветници в Бургас. В дневния ред е включено и предложението на „Бургасбус“ за теглене на овърдрафт в размер на около 7,5 млн. лева, чрез него ще се финансира дължимото ДДС за придобиването на 56 броя нови електрически автобуса.  Проект на наредба за автомобили на хора с..

публикувано на 29.09.20 в 08:45
Снимката е илюстративна

33-годишната Емине Сербез от ДПС е новият кмет на Изворище

33-годишната Емине Сербез е новият кмет на бургаското село Изворище. От 158 души, имащи право на глас, за кандидата на ДПС са гласували 150, каза общинският лидер на партията Шерафет Мехмед и поясни: „Два гласа са недействителни и 6 човека са „Не подкрепям никого“. Това за нас и супер резултат, защото си запазваме същите резултати като на..

публикувано на 28.09.20 в 09:27

Метин Латифов печели изборите в Карагеоргиево

Метин Латифов спечели изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево, които се проведоха на 27 септември. За него гласуваха 417 души. Латифов е издигнат от ГЕРБ. Единственият му опонент, от ДПС, Зюмбюл Ахмед получи 300 гласа. Изборите се проведоха при много висока избирателна активност – 65%.

публикувано на 28.09.20 в 07:33
архив

Избират кмет в ямболското село Тенево

При строги противоепидемични мерки ще се проведат изборите за кмет в ямболското село Тенево в утрешния ден. Инспектори на Регионалната здравна инспекция ще следят за тяхното спазване.  Областният управител Димитър Иванов увери, чекакто общинската избирателна комисия Тунджа, така и членовете на секционните избирателни комисии са подробно запознати с..

публикувано на 26.09.20 в 17:21