Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Георги Дражев: В Равнец трябва да се създаде международно карго летище

Снимка: Община Бургас

Да се организира международен конкурс за идеен проект за стратегическото развитие на международно карго летище в Равнец. Това предложение е внесъл в местния парламент общинският съветник Георги Дражев. „По този начин ще поканим компетентни хора както в областта на въздушния трафик, така и в проектирането на подобни съоръжения. В момента в община Бургас няма такива. За мен това е карго летище с всички съпътстващи летищни дейности“, обясни той.

Според него всички останали идеи за развитието на Равнец – за създаване на безмитна зона или индустриален парк са безсмислени. Той посочи, че всеки друг терен може да бъде обособен като индустриална зона. „Идеята на Константин Бачийски пък е абсолютно некомпетентна. Планът „Бачийски“ няма нищо общо с реалностите. Не може да осуетим една летищна територия със застрояване. Нека първо да развием стратегически проект и да видим какво ще ни предложат хората“, допълни Дражев.

Предложението на общинския съветник ще бъде гласувано по време на редовното заседание на местния парламент в края на месеца.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

19 млн.лева ще бъдат осигурени на производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и винени лозя

Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор „Плодове и зеленчуци“, в която участва също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева...

публикувано на 04.08.20 в 13:48

Внимавайте, мъртво вълнение излезе на бургаския плаж!

Сологанът започнал да се усеща от вчера следобед, но днес е много силен. Морето е най-бурно от началото на летния сезон, каза старши спасителят на централния плаж в Бургас – Жельо Костадинов. "От днес морето е доста бурно, има тежък сологан и много силни течения. Днес извадихме един човек, влязохме трима спасители за него, защото той беше..

публикувано на 04.08.20 в 13:42
Снимката е илюстративна.

Депутати предлагат едрите земевладелци да бъдат облагани с данък

Законопроект за облагане с данък на едрите земевладелци е внесен в Народното събрание от групата на Обединените патриоти. Предвижда се мярката да се отнася за тези, които притежават повече от 20 000 дка земеделска земя. Според разчетите на ВМРО приходите от новия данък ще достигнат до 40 млн. лв. на година, тъй като 4,5 млн. дка земя са..

публикувано на 04.08.20 в 13:10

Море, небе и пясък в новото туристическо лого на Бургас

Проектите, участвали в конкурса за туристическо лого на община Бургас, бяха представени в обща експозиция.  Логото победител е на Невена Колева от Пловдив, носител на престижни отличия в сферата на графичния дизайн, завършила Националната художествена академия. За трицветната рекламна визия в синьо, зелено и жълто тя сподели: "Идеята ми беше..

публикувано на 04.08.20 в 11:39

Палмови топчета и на Северния плаж в Бургас

Топчета от палмово масло излязоха и на Северния бургаски плаж. Това е станало в две точки от концесионната територия-до моста и откъм Атанасовска коса. Започнало е почистване, съобщи представителят на концесионера Симеон Петков: "Получихме сигнал и веднага реагирахме. Всички наши служители, които са ангажирани с почистването на плажа, ги..

публикувано на 03.08.20 в 16:15

Пренасочват 10 милиона лева в подкрепа на туроператори и турагенти

10 милиона лева от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат пренасочени за подпомагане на туристическия сектор заради пандемията от COVID-19. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с Павлина Филипова и Емил Абазов, представители на обединение „Бъдеще за туризма“. Това, което мога да направя, е 10..

публикувано на 03.08.20 в 14:04

Слънчев бряг АД продава имот на Община Несебър за гимназия по туризъм

Общото събрание на акционерите в Слънчев Бряг АД одобри предложението за продажба на имот от 4 491 кв. м. Върху имота, който се намира в Слънчев бряг – запад, има сграда със застроена площ 3 032 кв. м, още една сграда с площ 153 кв. м, предназначена за склад, както и изпълнена детска площадка. Предстои  пряко договаряне с Община Несебър, в..

публикувано на 03.08.20 в 12:09