3 700 души ще може да поеме бъдещата индустриална зона край Равнец


Нов логистично-индустриален парк планира да създаде Община Бургас на мястото на бившето военно летище край село Равнец. В изготвения подробния устройствен план на местната администрация се предвиждат терени за производствени, логистични и научно-изследователски цели. Планира се и изграждането на общежития, детска градина, паркинг и елементи на техническата инфраструктура, обясни главният архитект на Общината Веселина Илиева. „За достъп до Логистичния парк с този план са осигурени две връзки. В момента обследваме още една възможна връзка, но тя е с отделна процедура. Тя е от Братово през Камено“, поясни тя.

Проектът предвижда съществуващите писти да бъдат запазени. „В първата зона, която е контактна на населеното място, са съсредоточени УПИ-та за общежития, които да обезпечат необходимостта от обитаване на работещите, като са разчетени на около 3 700 постоянно пребиваващи. В територията има предвидени 2 КПС-та, за да тласкат отпадните води до пречиствателната станция, която е предвидена югоизточно от селото“, обясни Илиева. Тя допълни, че в момента върви с подробен план и процедурата по пречиствателната станция, тъй като първоначално се е предвиждало тя да обслужва 2 000 обитатели, които са от населеното място. „Сега увеличението е на 5 900, така че да се покрият и нуждите на Логистичния парк“, поясни Илиева.

В първата зона се предвижда изграждането на един буферен паркинг, възможност за създаване на детска градина и един хотел. По основните обслужващи вътрешни улици има предвидени и места за паркиране.

Проектът на подробния устройствен план ще бъде гласуван от Общинския съвет в края на месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

От началото на лятото 25 хиляди туристи са посетили Острова, за целия сезон очакват 40 хиляди

През юли 15 хиляди туристи са посетили остров „Света Анастасия“ . Това е най – силния месец за туристическия комплекс, който от началото на сезона е бил разгледан от 25 хиляди души. "Най – многобройни са българските туристи, но късчето земя в морето край Бургас посещават и гости от цял свят" , съобщи управителят на Острова Павлин Димитров...

публикувано на 18.08.19 в 09:29

Кметовете на Царево и Приморско с идея да спонсорират НИМХ за по-точни прогнози

Лошите прогнози на синоптиците оказват влияние на туризма. Това смята кметът на Царево Георги Лапчев. Според него грешната прогноза подвежда хората, които пътуват от доста по-далеч. „Хората се плашат, предпочитат други дестинации. Говорихме си с кмета на Община Приморско Димитър Германов дали да не измислим специален бюджет, с който да подпомогнем..

публикувано на 16.08.19 в 17:42

Заради грешни прогнози за времето наематели на плажове търпят загуби

Наематели на плажове търпят загуби заради грешни прогнози за времето. Само за един уикенд, стопанинът на плажа в „Крайморие“ смята, че приходите му са намалели с 50% спрямо други дни. Именно тогава прогнозата е била за дъжд с гръмотевици, но времето е било слънчево. Това гони уикенд - туристите, посочи Николай Димитров. "Когато чуят..

публикувано на 16.08.19 в 08:24

Хоро, стихове и лимонада с билки за празника на остров "Света Анастасия"

Остров Света Анастасия отбелязва днес храмовия си празник. С хоро, много музика и поетичен рецитал туристическият комплекс изненада гостите си, решили да посетят в този ден единственото обитаемо късче земя по Българското Черноморие. Първите туристи бяха посрещнати под звуците на морска хармоника с лимонада с билки, която се прави в..

публикувано на 15.08.19 в 15:19
Снимката е илюстративна.

Отново дебати около Наредбата за преместваемите обекти

Промените в Наредбата за преместваемите обекти отново породи дебати сред общинските съветници в Бургас. Докладната записка е внесена от Георги Дражев след като две процедури за избор на фирма за преместваема търговия паднаха в бургаския съд . Спорният момент е искането за провеждане на жребий, когато се подадени повече от едно заявление..

публикувано на 15.08.19 в 15:06

Представят в Бургас възможностите за инвестиции и партньорство между България и Италия

Българо-италиански бизнес форум за  възможностите за инвестиции и партньорство между България и Италия, ще се проведе на 12 септември в Бургас.. Сред организаторите на събитието са Индустриален и логистичен парк - Бургас, Конфиндустрия България, КРИБ - Бургас и Община Бургас. По време на форума ще бъдат представени успешните инструменти за нови..

публикувано на 15.08.19 в 12:47

Падна блокадата на пътя Сливен-Ямбол (ОБОБЩЕН) (ГАЛЕРИЯ)

Четиринадесетдневната блокада на пътя Сливен – Ямбол при село Крушаре падна тази сутрин, след като полицията отстрани протестиращите от пътя. Блокадата бе против мерките срещу разпространението на африканската чума по свинете. Протестът е прекратен със заповед на кмета на община Сливен Стефан Радев. Не се е стигнало до сблъсъци.  Организаторът на..

публикувано на 15.08.19 в 12:07