Общината преработи плана за бившата авиобаза в Равнец

7
Снимка: Свобода АтанасоваНов Подробен устройствен план дава възможност за развитие на бившата авиобаза в Равнец, с индустриална зона и карго летище. Проектът за плана е преработен за да е съобразен с бъдещи инвеститори, стана ясно на заседанието на комисията по устройство на територията. Внесена и промяна в показателите за застрояване в тези имоти, обясни главният архитект на общината Веселина Илиева:

"За да удовлетворим исканията, които бяха изложени по отношения на потенциални възможности за карго летище, макар че карго е трудно да кажем, с проектантите обсъдихме възможностите и в момента проектът е преработен, като са осигурени едни свободни ивици около УПИ 10, който е за инфраструктура, в който попадат пистите. 75 метра е издърпана навътре застройката навътре в имотите, така че в тази част няма застрояване надземно. Височината е 15 метра. По принцип ПУП може да бъде изменян без ограничения. в зависимост от инвестиционното желание", посочи тя. 

Близо 2 километра е дължината на едната писта, с ширина по 45 метра, уточни гл. архитект Веселина Илиева.

С новите корекции в плана се предвиждат и обслужващи улици, улично осветление и всичко нужно за нормалната дейности на бъдещата индустриална зона в Равнец, става ясно от докладната записка, входирана от заместник-кмета Чанка Коралска. 

Според новия план се предвиждат обслужващи улици, с минимален габарит 12,00м и размер на пътното платно мин.7,50м (две платна по 3,75м), обвързани със съществуващ път III-7909 Бургас-Равнец. За достъп до с.о. „Индустриален парк Равнец“ са предвидени две основни улици като част от ПУП за територията. По обслужващите улици за осигуряване на пълноценно комуникационно-транспортно обслужване се предвиждат крайулични паркинги, тротоари, велосипедни алеи и улично озеленяване. По обслужващите улици ще преминават трасета на елементите на техническата инфраструктура и улично осветление. 

В така структурираната територия се обособяват нови 11 квартала и се урегулират поземлени имоти с конфигурация и размери, предвидени така, че да осигуряват оптимално застрояване и обслужване. Функционалното отреждане на ново обособените УПИ е в съответствие с посочените в техническото задание дейности и осигурява обезпечаването на територията с обекти за складово-производствени дейности, научно-изследователски лаборатории, комплекси и сгради за експериментална и иновационна дейност, административни и делови сгради и офиси, изложбени зали, за обществено обслужване, обитаване (общежития) и обекти за транспорт, инфраструктура и озеленяване. 


Чуйте повече в звуковия файл:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Три известни бургаски заведения излизат на търг

Три известни бургаски заведения излизат на търг. Имотите са на общинската фирма „Благоустройствени строежи“. Сградите се намират в Морската градина. Планира се те да бъдат отдадени под наем за 5 години.  Тръжната процедура включва отдаване под наем на ресторант, който се намира до фонтаните на Летния театър. Неговата площ е около 500 кв.м., а..

публикувано на 18.09.19 в 09:17

Ипотечното кредитиране дискутираха брокери на форум в Бургас

Финансирането на имотните сделки, бе един от основните акценти на брокерски бизнес форум, който се състоя в Бургас.   Експерти коментираха възможностите за партньорство между банки, кредитни посредници, брокери и клиенти. Репортаж на Мария Стефанова. Конкурентността в сектор имоти е фактор за устойчивото развитие на всеки град...

обновено на 18.09.19 в 08:39
Петър Кънев

Петър Кънев: В шпионския скандал има повече политика

Надявам се т.нар. шпионски скандал да не повлияе върху българо-руските икономически отношения. Това коментира бургаският депутат и председател на парламентарната комисия по икономика Петър Кънев. Добър знак е, че на продължаващата в Евксиноград двустранна комисия в този ресор, се включва министърът на търговията и промишлеността Денис..

публикувано на 17.09.19 в 15:12

Безплатен курс по предприемачество ще се проведе в Бургас

В бургаския Бизнес инкубатор ще се проведе информационна среща за предстоящия безплатен курс по предприемачество, съобщават от Община Бургас. Обучението е подходящо за всеки, който планира да започне собствен бизнес, но иска да навлезе в това начинание с добър набор от базисни знания. Допустими са всички работещи и безработни, които не са..

публикувано на 17.09.19 в 08:47

Ръст на посещенията на туристическите обекти има в Бургас през този летен сезон

 Имахме един доста успешен сезон, каза за БНР Бургас директорът  на ОП" Туризъм" Росалина Димитрова. Въпреки че са регистрирани по-малко нощувки в местата за настаняване, същевременно фестивалите и туристическите обекти са посетени повече и бележат ръст спрямо миналата година.госитте са по-малко, но посетителите са повече, което показва, че работим и..

публикувано на 13.09.19 в 16:06

Община Бургас бе отличена в категорията "Морски туризъм"

Община Бургас бе отличена в категория "Морски туризъм" на официалната церемония по връчване на наградите за популяризиране на туризма в България, организирана от медийна компания.Церемонията се състоя в Централния военен клуб в София. Събитието бе подкрепено от Министерството на туризма на Република България. Гости на церемонията бяха народни..

публикувано на 13.09.19 в 12:03

Над 70 италиански компании развиват бизнес в община Бургас

Българо – италиански бизнес форум се проведе днес в Бургас. Неговата цел е обменът на добри практики за подобряване на сътрудничеството между двете страни. Зам. - кметът Красимир Стойчев посочи, че се наблюдава добър ръст на регистрация на италиански компании в община Бургас. „Имаме над 73 италиански фирми, които работят в община Бургас...

публикувано на 12.09.19 в 17:27