Жители на Болярово помагат на болницата в Елхово

| обновено на 23.10.19 в 22:56

Жители на град Болярово, представители на бизнеса, децата от детска градина „Здравец” и филиали град Болярово, потребителите в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост в  Болярово, взеха участие в благотворителната кампания: „Да напълним голямото сърце на Елхово“. Тя бе за набиране на пластмасови капачки - от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати. Събраните пластмасови отпадъци ще бъдат предавани за рециклиране, а събраните средства ще бъдат предоставяни в полза на детското отделение на МБАЛ " Свети Иван Рилски" ЕООД - гр. Елхово - за закупуването на медицинска апаратура и ремонтни дейности. 

Капачките продължават да се събират и могат да бъдат предадени в специално изработено за тази цел сърце, което е поставено на видно място в двора на самата болница. Кампания е инициирана съвместно с ръководството на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ Елхово .

Можете да се направи и парично дарение по следната банкова сметка:

МБАЛ " Свети Иван Рилски" ЕООД , гр. Елхово

IBAN: BG15STSA93000004465506

BIC: STSABGSF

Банка: ДСК ЕАД

Основание за дарението: Дарение за детското отделение.

Организаторите на кампанията изразяват сърдечна благодарност към благородните доброволни дарители. Тези хора са наистина с големи сърца и дават надежда на нашите деца – тези от общините Болярово и Елхово, които се лекуват и обгрижват в тази болница.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Световноизвестен нефролог от Израел гостува днес в Бургас

Световноизвестният  нефролог от Израел  проф. д-р Талия Вайнщайн гостува в Бургас. Тя ще даде безплатни консултации за пациенти на хемодиализа и в преддиализен стадий от Бургас. Проф. д-р Талия Вайнщайн е специалист от световна величина. За повече от 35 години практика тя е натрупала уникален клиничен опит в диагностиката и лечението на..

обновено на 14.12.19 в 08:24

Сътрудничество в областта на нефрологията обсъдиха на среща в Бургас

Световноизвестният нефролог проф. д-р Талия Вайнщайн се срещна с кмета Димитър Николов, който я запозна със здравните  заведения в града и новия Медицински факултет към Университет "Проф. д-р Асен Златаров",  приел първите си студенти по медицина. Обсъдени бяха и възможностите за сътрудничество в областта на нефрологията и обмен на добри практики чрез..

публикувано на 13.12.19 в 17:52

Проект на УМБАЛ Бургас е класиран в дарителската кампания "Избери, за да помогнеш"

Проект на Отделението по ревматология на УМБАЛ Бургас участва в тазгодишната дарителска кампания "Избери, за да помогнеш". Проектът "За топли ръце и ходила и през зимата, и през лятото" има за цел покупка на специализирана апаратура - иновативна дигитална капиляроскопска камера, за диагностика на "Феноменът на Рейно", познат още като "Болестта на..

публикувано на 13.12.19 в 11:52

Единствените български лекари с научни доклади в Световния конгрес по ортопедия са от УМБАЛ Бургас

УМБАЛ Бургас е единствената българска болница с участие в научната програма на 40-я Световен конгрес по ортопедия. Конгресът се организира от Международната асоциация по ортопедия и травматология и се проведе  в гр. Мускат в Обединените арабски емирства. Отделението по ортопедия и травматология представи на научното жури два доклада, като и двата..

публикувано на 12.12.19 в 16:40

Стоян Грозев: Анализ на въздуха трябва да има, защото хората трябва да знаят какво дишаме в Бургас и откъде идват миризмите

Исканата процедура  по изготвяне на пълен анализ на качеството на атмосферния въздух в Бургас предизвика бурни дебати на заседанието на комисията по опазване на околна среда, земеделие и храни. Така входирана докладната записка беше пратена за становище на администрацията, която трябва да определи и финансовата рамка за анализа и за техниката,..

публикувано на 11.12.19 в 16:58

Белодробната болница с кампания за риска от туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение на пневмо - фтизиатрични заболявания в Бургас ще проведе „Седмица на отворени врати” за скрининг на риска за туберкулоза. Инициативата ще се проведе от 09.12.2019г. до 13.12.2019г.  Тя включва с крининг за риска от туберкулоза чрез анкета от 10.00 до 16.00 часа. Ще се проведат и к онсултации от 11.00ч. до..

публикувано на 06.12.19 в 16:16

С иновативна безкръвна операция спасиха бъбрека на млада жена

Иновативна безкръвна операция, извършена от уролозите в УМБАЛ Бургас, спаси бъбрека на млада пациентка, запушен заради огромен камък. Ловката техника, приложена от д-р Николай Миринчев и д-р Злата Чолакова, се използва в най-добрите урологични клиники в Европа и света. Нарича се „флексибилна перкутанна нефролитотомия с лазерна литотрипсия“...

публикувано на 06.12.19 в 15:55