Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със спектакъл отбелязват 75-годишнина на Пейо Пантелеев

Над 120 музиканти и артисти излизат на една сцена, за да почетат поета, режисьора и художника Пейо Пантелеев. Спектакълът "Музиката продължава..." ще се проведе на 6 февруари от 19:00 часа в Държавна опера - Бургас, а поводът е 75-годишнината на бургаския творец.

Диригентската палка е поверена на най-младия диригент в България - Георги Милтиядов. В този ден двамата с Пейо Пантелеев ще представят и първия си общ албум "Целувка в нощта", в който участват известни артисти. Сценарист и режисьор на спектакъла е Христо Симеонов.

На сцената ще излязат Тони Димитрова, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Руслан Мъйнов, Силвия Кацарова, Боян Михайлов, Ваня Костова, Ева Найденова, Максим Горанов, Галя Ичеренска, Пени Ставрева, ТОНИКА СВ, Дует "Бургас", Красимира Кралева и състави - Плевенска филхармония, група "Горещ пясък", Представителен хор "Родна песен", Вокален ансамбъл "Фортисимо" и балет "Дежа Вю".

Билетите за спектакъла се продават от днес - 15 януари, на касата на Държавна опера - Бургас.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

4 дни Бургас ще е без топла вода

Заради извършването на ремонт на главния топлопровод в Бургас, се налага прекъсването на топла вода  към всички абонати на дружеството.  Топлоподаването ще бъде спряно от 00:00 часа на 11 август до 20:00 часа на 14 август. 

публикувано на 02.08.24 в 15:41

Ръст на заболелите от салмонелоза в Ямболска област

Броят на заболелите от салмонелоза в Ямболска област е многократно по- голям в сравнение с миналата година, отчитат от Регионалната здравна инспекция. С инфекцията от началото на годината са регистрирани 22–ма заразени. За сравнение, миналата година за шестмесечието, в областта е имало сам три случая на салмонелоза. Броят на болните расте в цялата..

публикувано на 02.08.24 в 13:30

Проблем с влаковете в участък от Подбалканския железен път

Въпреки сутрешното съобщение на сайта на БДЖ, че движението на влакове в участъка Долно Камарци - Мирково по Подбалканския железен път е възстановено, в момента влаковете отново не се движат, а хората от пътническите влакове се извозват с автобуси. Бързите по направлението Бургас отново са пренасочени през Пловдив. Композициите се движат със закъснения..

публикувано на 02.08.24 в 12:54

Жегата прогони попчето и скорпида, появиха се екзотични риби

Рекордно високи температури на морската вода до 30 градуса отчитат рибари по южното Черноморие това лято. Екстремно горещото време, съчетано с анормални продължителни северни течения е причина рибата да бяга навътре в морето. Липсват типичните за този период попчета и скорпид, за сметка на това вече се лови дребен паламуд, навлизат и екзотични..

обновено на 02.08.24 в 12:40

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново

Деца от Ямбол помагат на Воден и Крайново. „Огнената стихия трудно се овладява.“, това каза кметът на община Болярово Христо Христов, посрещайки децата в село Воден. Децата собственоръчно са изработили продукти. Организирали са базар, и събраните средства дариха на хората в пострадалите села.  Кметът поговори с децата за стихията, която превзе Воден и..

публикувано на 02.08.24 в 10:37

Разработеният ОУП на община Камено: Нови зони в регулация и индустриални паркове

Разрастване на Камено и редица съставни селища, повече места за промишлени зони, разширение на гробищни паркове са част от заложените параметри в проекта за общ устройствен план на общината. Отразени са редица искания на граждани. Предложения за бъдещи инвестиционни намерения и идеи могат да се подават до 20 август.  Представеният пред..

публикувано на 02.08.24 в 08:15

21 заявления за финансова помощ са подадени от жители на Крайново, Воден и Горска поляна

21 заявления са подадени от жители на селата Крайново, Воден и Горска поляна, чиито къщи бяха засегнати при пожарите последния месец, съобщават от Община Болярово. Общо право на финансова помощ имат 59 души.  Служителите на Агенция „Социално подпомагане“  приемаха документи вчера в населените места .  „По време на приемните на терен 12 собственици на..

публикувано на 02.08.24 в 08:13