Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Анулират полети за летище Бургас

Снимка: БТА

Авиокомпании  масово канселират полети за сезон 2020. Само днес за летище Бургас са отменени 150 полета, планирани за месец юли, съобщи кметът Димитър Николов. 

По думите на градоначалника процесът е повлиян от последните 3 дни, когато у нас бяха отчетен завишен брой болни. Димитър Николов допълни:

"Един от най-големите оператори, с който работим - английска авиокомпания, отложи старта си от 1 юли за 15 юли, немски, полски компании също отложиха с 10-15 дни старта на полетите си за летище Бургас" 

Новата ситуация вероятно ще отложи и старта на летния сезон.

"Всички тези тревожни данни, които ви представих, са в резултат на обявяваните национални данни и влияят пряко на туристопотока в Бургас, въпреки че градът ни не е огнище на зараза и успява да се запази като сигурна зона. Това прави нашият ангажимент още по-голям - да осъществяваме стриктен контрол на всички мерки, да локализираме максимално заразата и да докажем с мащабното проучване, че регионът ни е сигурен", каза още кметът Димитър Николов.

Припомняме, че в Бургас новозаразените са двама - жена на 55 г. и 32-годишен мъж.   

В Бургас вече са изследвани около 1000 души от общо 3500 по програмата за масово тестване в града. Резултатите се обработват. Ще  продължим с тестовете в края на сезона, за да се направи съпоставка как влизаме и как излизаме от него, допълни кметът Николов.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конкурс за лого на " Син етикет"

Община Бургас в партньорство с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ обявяват конкурс за изработване на графично лого за своята екологична инициатива „Син етикет“.То   ще е основен знак за маркиране на заведения за хранене и развлечения, които се включат в кампанията за намаляване на полимерните отпадъци и не използват материали за еднократна употреба..

публикувано на 13.04.21 в 13:46
плаж „Смокиня”

Министърът на туризма разпореди проверка на плаж „Смокиня“

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди проверка на морски плаж „Смокиня“, съобшават от ведомството. Инспекцията се предприема след информация в общественото пространство за нарушаване на целостта на дюни на ивицата. Екип на министерството ще проследи има ли и какви са нарушенията по крайбрежната ивица, както и дали има..

публикувано на 12.04.21 в 17:31

Иван Алексиев за дюните на "Смокиня": Почистваме и подравняваме

Снимки в социалните мрежи на разораната плажна ивица на "Смокини Север" предизвикаха гневна реакция на граждани. Те са убедени, че отново има засегнати и унищожени дюни. Според концесионера Иван Алексиев в момента се извършва подравняване на предпазните диги и хигиенизация на плажа. Започна проверка за извършено нарушение на бургаската екоинспекция...

публикувано на 12.04.21 в 15:03

Общата селскостопанска политика в ЕС и българските фермери - планове и очаквания

Земеделските производители да са в център на предвидената реформа в селскостопанската политика, като те да продължат да получават финансова подкрепа, това обаче да става при равнопоставени условия и при облекчени процедури. Това е залегнало в бъдещите планове на общата селскостопанска политика в Европейския съюз. В преходния период..

обновено на 12.04.21 в 09:48

Браншът с призив за спасяване на летния туристически сезон

Туристическият бранш по българското Черноморие ще изпрати писмо с призив за спасяването на летния туристически сезон до министерството на туризма и премиера Борисов. В него са поставени 6 приоритета. Междувременно от бранша алармират за масови анулирания на румънски фирми за Великденските празници и отмяна на полети за месеците..

публикувано на 08.04.21 в 13:03

Петър Ганев: "Не може да се говори за сериозна инфлация"

В икономически план, в момента се отчита повишена несигурност. Коментарът е на Петър Ганев от института по пазарна икономика. По думите му на практика това зависи в много по-голяма степен от развитието на пандемията, от мерките, както и от това, което се случва в Европа. Влияние оказва и неяснотата от това дали ще има ново правителство или..

публикувано на 08.04.21 в 12:51

Крепостта Русокастро или как се развива устойчив туризъм в Камено

Крепостта Русокастро вече привлича повече посетители  след изградената зона за отдих и рекреация в подножието й. В момента се работи по ремонта на пътя до върха. Проектите се финансират по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Европа 2014-2020 България - Турция.  Доскоро мястото не бе толкова популярно, защото до него се..

публикувано на 07.04.21 в 08:00