Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха строежа на къмпинг на Иракли

Снимка: Фейсбук/Гергана Толева

След три последователни отрицателни оценки, РИОСВ-Бургас прекрати процедурата по оценка на въздействието върху околната среда /ОВОС/ от 2015 година на строежа на къмпинг край Иракли. Това съобщават от екоинспекцията. Предложението бе там да се изгради къмпинг с една звезда за туристи с каравани или палатки, с паркоместа. Инвеститор е фирмата „Дарс Инвест“, собственост на Иван Добринов Иванов.

"Местност „Кладери” е част от територия, позната сред широката общественост като „Иракли”. Тя влиза в границите на две защитени зони от европейска значимост. Районът е със запазена природна среда и с висока консервационна стойност. Предвид това всички проекти се подлагат на най-тежките процедури по околна среда, предвидени по закон с цел въвличане на обществеността в процеса на разглеждане на инвестиционните инициативи.", се казва в становището на РИОСВ - Бургас. 

Припомняме, че още през май информацията за строителство на Иракли предизвика реакция в социалните мрежи. Тогава от екоинспекцията бяха категорични, че къмпинг там не може да има. Забранителният режим на зоната за птиците не позволява курортно и вилно строителство до влизането в сила на нов Общ устройствен план (ОУП) на Несебър или до неговото изменение. Инвестиционното намерение е недопустимо, посочиха в свое решение от бургаската екоинспекция. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Край Иракли не може да се строи къмпинг... засега

Започва ли ново строителство в местността „Иракли“? Този въпрос се върти в социалните мрежи, след като граждани заснели табела „Частна собственост“ и изравенени и терасирани терени. Подадени са и сигнали за поставяне на ограда и изливане на..

публикувано на 15.05.20 в 13:52
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион откриха на МП "Лесово"

Над 14 500 кутии контрабандни  цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово", съобщават от там.  Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на..

публикувано на 24.09.24 в 10:18

Заведения за хранене горяха в Несебър и Приморско

Пожар горя в бистро в несебърския квартал "Камелия". Инцидентът е от 19 септември. Сигналът е подаден около 6:00 часа в Районно управление - Несебър.   Огънят е потушен от един противопожарен екип. При извършения оглед е установено, че пожарът е..

публикувано на 24.09.24 в 08:59

Софиянец се удави край Синеморец

Тялото на 68-годишен софиянец е открито край с. Синеморец.  Сигналът е подаден на 19 септември около 11:45 часа в Районно управление - Царево.  Мъжът се е удавил в неохраняемата зона на плаж "Бутамя". Тялото му е откарано за аутопсия в държавната..

публикувано на 24.09.24 в 08:20

Спартакиада на полицаи в подкрепа на децата на загинали техни колеги

В Слънчев бряг започна втората Национална спартакиада на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от..

публикувано на 21.09.24 в 17:10

МФ с данъчни промени за родители

Родител с права да отглежда детето да има приоритет при данъчните облекчения. Това са промените в Закона за облагането на доходите на физическите лица, предложени от Министерството на финансите. Промените в закона за подоходното облагане се налагат..

публикувано на 21.09.24 в 15:53
архив

Възстановяват опожарените през 2024 г. горски територии

Министерство на земеделието и държавните горски предприятия ще изготвят План за възстановяване на опожарените през 2024 г. горски територии до края на месец октомври. Това стана ясно по време на среща на Мирослав Маринов, заместник-министър на земеделието..

публикувано на 21.09.24 в 11:40

Млад водач загина край Сливен

19-годишен шофьор e загинал при катастрофа край Сливен, съобщават от полицията. Четиримата му спътници и водачът на другия автомобил са отведени в болницата за преглед и лечение.  Инцидентът е станал на двулентовия път Сливен–Тополчане на изхода на града..

публикувано на 21.09.24 в 11:23