Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Тишев:Предлагаме намаляване с по 50 лева на данъка на родител на месец за всяко дете в семейството


„Предлагаме намаляване на данъчната основа върху доходите на работещите родители, което на годишна база е 6000 лв., на месец 500 лв. Това означава за всяко дете до 18 г. на работещ родител, в семейството да остават 50 лв. повече на месец, съответно за 2 деца – 100 лв. повече”.

Това заяви бургаският народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев по време на обсъжданията на данъчното законодателство.

 „По този начин ние помагаме както на родителите, така и на децата, а в крайна сметка помагаме и на България”, допълни той.

БСП предлага също трудовите доходи на лицата до 26 г.  да не бъдат облагани. „Когато тези млади хора за пръв път излязат на пазара на труда, се сблъскват с ниско заплащане. Те имат нужда от нашата подкрепа, ако искаме да ги задържим в България, да си плащат данъците тук, да правят добавена стойност в страната ни, а не в чужда държава.  Това за нас е социална, демографска политика. Чрез промените в данъчното законодателство, ние трябва да правим политика, но не на парче, а политика в средносрочен и дългосрочен план”, добави още народният представител.

Друго предложение на левицата е свързано с намаление на ДДС ставката върху лекарствата от позитивния списък, които се плащат от бюджета на Здравната каса - от 20% на 9%. По думите на Тишев, по време на здравна и икономическа криза, каквато имаме в момента, вследствие на COVID епидемията, ние трябва да имаме и да предлагаме здравни и социални мерки. 

Относно предложението, направено  по Параграф 69, което засяга ваучерите за храна, народният представител коментира, че по този начин се помага както на бизнеса, така и на работника, а в крайна сметка отражението върху фиска е незначително. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почина една от емблемите на СДС Бургас доц. Христо Генчев

Почина една от емблемите на СДС Бургас доц. Христо Генчев. Това съобщават от регионалната структура на партията. Доц. Генчев е  един от учредителите на СДС в морския град и бивш зам.-председател. "Загубихме свой скъп приятел, който завинаги ще остане в сърцата ни. Доц. Генчев беше изключително интелигентен и ерудиран човек, химик по..

публикувано на 02.12.20 в 15:59

Николай Тишев стана доброволец в РЗИ Бургас

Народният представител от ПГ на „БСП за България” Николай Тишев се включи в борбата срещу COVID-19. Той се присъедини  като доброволец в РЗИ Бургас, като заедно със служители от инспекцията посещават карантинирани хора, връчвайки им предписания. Тишев сподели, че се радва да бъде полезен в този труден за всички момент.

публикувано на 01.12.20 в 10:51

Общински съветници от БСП Бургас инициират спешна среща за състоянието на язовир "Камчия"

Общински съветници от БСП-Бургас отправят искане за извънредна сесия на Общински съвет – Бургас. Целта е изслушване на представител на Министерство на околната среда и водите и управителя на ВиК – Бургас. Поводът е състоянието на яз. „Камчия” и предстоящия воден режим на гр. Бургас.  В резултат на това бе инициирана спешна среща от страна на народния..

публикувано на 27.11.20 в 14:19

Промени в бюджета на Община Сливен ще гласуват съветниците днес

Общинският съвет в Сливен предстои да приеме днес изменение на бюджета на общината. Причината е отпускане на допълнителни средства за неотложни разходи за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. В това изменение са включени и разходи за ремонт на Детски комплекс Сливен, финансиране от няколко кметства на населени места  за..

публикувано на 26.11.20 в 07:15
Снимката е с илюстративна цел.

Николай Тишев: Бюджет 2021 не е адекватен към нуждите на българските общини

Депутатът от БСП Николай Тишев заяви от парламентарната трибуна, че бюджетът за следващата година не е адекватен към нуждите на българските общини.  „Дефицитите в общините, за разлика от държавния бюджет, са двуцифрени. От друга страна общините са на първа линия в битката с COVID-19.  Къде са компенсациите в държавния бюджет за тях?  С очакваното..

публикувано на 25.11.20 в 11:51
Валери Симеонов

Валери Симеонов призова за затваряне на училища и триседмична карантина

Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов  призова  за затваряне на училища и триседмична карантина незабавно, здравеопазването рухва.  Белгия,  която  затвори преди 20 дни  училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия,  за  седмицата отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната седмица, мотивира се..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Обсъждат проекта за бюджет на общината по нов начин

Променя  се начина  на оповестяване и обсъждането на бюджета за следващата година. Това ще става чрез  електронните , а не само чрез печатните медии. Изменя се  и срокът, в който може да се оповести приемането на финансовата рамка . Дните, през които съветниците могат да се запознаят  с нея стават 14, вместо досегашните 10 дни. Това обясни Божидар..

публикувано на 17.11.20 в 11:37