Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БЧК предоставя хранителни и хигиенни пакети на 1024 семейства в Бургаско

| обновено на 28.11.20 в 16:15

БЧК ще предостави на 1024 семейства в Бургаско по един хранителен и един хигиенен пакет. Помощта е по програмата „Дейности в отговор на КОВИД 19 в България“.

Пакетите се предоставят на лица засегнати от кризата с коронавируса, изгубили своята работа и останали без доходи, поставени под карантина и социално слаби семейства . Те са предложени от общините по места и одобрени от Агенцията по социално подпомагане, съобщи директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева:

„ Най – много хора има подадени от Агенцията „Социално подпомагане“ в Руен, Сунгурларе, Созопол. За Община Бургас са 151 човека, за останалите общини са малко по – малко. От 1 до 4 декември ще предоставяме помощта в бургаския пункт, а за останалите в момента се извършват доставките и логистичната дейност.“

Хигиенен пакет съдържа: предпазни маски за еднократна употреба -2 бр.; дезинфектант за ръце- 1бр.; сапун-1бр.; паста за зъби-1бр.; четка за зъби-1бр.; шампоан-1бр.; мокри кърпички със спирт-1бр.; прах за пране-1бр.

Хранителен пакет съдържа: брашно-1кг.; ориз-1кг.;спагети-0,500кг.;зрял фасул-1кг.; леща-1кг.; бяла захар-1кг.; олио -1 литър-2 бутилки. Общо тегло 1 пакет- 20,500кг.

В Малко Търново, Царево, Сунгурларе и Средец помощта вече е раздадена, предстои предоставянето й и в останалите общини.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Димчево, Маринка и Твърдица без ток заради обилен сняг

Три населени места на територията на Община Бургас са без ток. Това са Димчево, Твърдица и Маринка. Причината е скъсан кабел заради обилния мокър сняг, паднал през нощта. ЕВН работят по отстраняването на проблема и се очаква до час електрозахранването да бъде възстановено. Няма сигнали за бедстващи хора и закъсали автомобили. Пътищата са..

публикувано на 27.01.21 в 06:38

Искат с петиция разширение на синята зона в жк "Възраждане" /ОБНОВЕНА/

Онлайн петиция за разширяване на синята зона започнаха живущи в бургаския комплекс „Възраждане“. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблема с безразборното паркиране и собствениците ще могат да паркират спокойно до домовете си.  Последното разширение на синята зона в Бургас е от март. С днешна дата към обхвата й иска да се присъедини ново,..

публикувано на 26.01.21 в 16:40

Ремонтират детска градина в Сливен за 1 милион

Започна обновяването на последната неремонтирана детска градина в Сливен – „Звездица“. Близо 1 млн. лв. ще вложи община Сливен в ремонта на детското заведение. Цялостен ремонт не е правен от построяването на сградата през 1975 година.  Кметът Стефан Радев обяви, че част от финансирането на ремонта е от общинския бюджет, а другата част е  от..

публикувано на 26.01.21 в 16:11

Приеха правилник за стимулиране на раждаемостта, неясно е с какви суми ще се подпомага

Правилник за стимулиране на раждаемостта в Община Бургас беше приет от общинските съветници. Предложението на политиците от ВМРО беше да се отпуска еднократна сума на родители, които имат поне средно образование и поне единият живее от две години на територията на общината. Надяваме се финансовото съдействие да е достойно, коментира вносителят..

обновено на 26.01.21 в 16:07

Ришкият проход отново е отворен за движение

Ришкият проход отново е отворен ца движение и в двете посоки, информират от пресцентъра на ОД на МВР Бургас.  Затварянето му се наложи поради изсипване на неукрепено арматурно желязо. Инцидентът е станал непосредствено след с. Прилеп, общ. Сунгурларе в посока Шумен 

обновено на 26.01.21 в 16:03

Кметът Николов: ВиК да подмени тръби, за да асфалтираме

Бургаските съветници подкрепиха искането на кмета Димитър Николов за  прецизиране и предварително обявене на списъка с предвидени за подмяна на тръби улици в годишния план на ВиК. Така те ще бъдат съобразени с него капиталовата програма на Община Бургас.  По този повод кметът Николов заяви следното: "Тази администрация, която ръководя, винаги се е..

публикувано на 26.01.21 в 16:00

Темите в предаването "Булевард Демокрация" на 26 януари

Живеещи в  бургаския комплекс „Възраждане“ започнаха онлайн петиция за разширяване на синята зона. Инициаторите смятат, че така ще се реши проблемът с безразборното паркиране и собствениците ще могат да оставят колите  спокойно до домовете си.Директорът на общинското предприятие Транспорт Андрей Рунчев ще поясни какви са вариантите за улесняване на..

публикувано на 26.01.21 в 14:53