Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет в Сливен прие Бюджет 2021

Той е в размер на 132 милиона лева

Снимка: Община Сливен

Общинският съвет в Сливен прие Бюджет 2021, който е в размер на 132 милиона лева. Кметът Стефан Радев го определи  като рекорден и основно свързан с продължаващата политика на правителството за доходите на работещите, основно в сферата на образованието и здравеопазването. 

Разликата с бюджетите от минали периоди е, че няма големи суми за връщане на стари задължения, каза кметът Радев. 

"Няма значително увеличени на разходите тъй като не сме предприели никакво увеличение на основните местни данъци и такси, така че балансиран е бюджета." 

Той коментира и искането на КНСБ за 20% увеличение на заплатите в общинската администрация.  

"Тази година сме заложи по-голямо увеличение от миналогодишното." 

Направена бе и промяна в Наредбата за отглеждането на животни и домашни любимци на територията на общината.  

"Не е необходимо пускането на приюта за кучета. По-скоро трябва да засилим  мерките по кастриране и маркиране на безстопанствените кучета."  

Общинския съвет  забрани преминаването на велосипеди и тротинетки  през пешеходната зона на града и разреши на собствениците на дворове в обхвата на синята зона да поставят бариери или ниски заграждения. Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Бургасбус" сгъсти графика на автобусите си

“Бургасбус” промени разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес от днес. Затова възобнови изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен график. От „Бургасбус“..

публикувано на 12.04.21 в 09:49

Сигнал за разорани дюни в "Смокиня - Север" е подаден до РИОСВ (ОБНОВЕНА)

Концесионерът на плажа на къмпинг "Смокиня - Север" Иван Алексиев заяви, че няма нарушение и унищожаване на дюните.  "Изпълнявам стриктно указанията на министерството на туризма, етапите на почистване на плажната ивица са посочени в закона. Първо плажа се подравнява, след това се изравнява с тежка техника, след това се минава ръчно, закупили сме..

обновено на 12.04.21 в 08:58

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители - две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към   полицията. По случая..

обновено на 10.04.21 в 08:29

От понеделник сгъстяват графика на автобусите в Бургас

“Бургасбус” променя разписанията на градски и междуселищни линии. Това се налага във връзка с частичното разхлабване на противоепидемичните мерки и възстановяването на присъствения учебен процес.  Затова и от 12.04.2021 г., понеделник се възобновява изпълнението на последните курсове по линии Б11 и Б12, а редовните линии ще се движат с по-учестен..

публикувано на 09.04.21 в 15:50

"Булевард Демокрация" - на 9 април

Голямо хвърляне на боб ни очаква. А бобът не е евтин вече. Политолози, анализатори се обзалагат какво ще се случи, а основният играч тайнствено мълчи. Първата стъпка вече е почти ясна -–ГЕРБ ще предложат кабинет, който няма да бъде приет. Но какво ще направи Слави и сценаристите му? Никога не съм си представял, че някога политическият живот и..

публикувано на 09.04.21 в 14:49

Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване

Община Созопол отпадна от списъка за финансово оздравяване на Министерството на финансите. Вече година и половина работим в посока да се стабилизираме, посочи кметът Тихомир Янакиев. В началото фигурирахме в пет от общо седем от критериите на министерството, които ни подреждаха в негативната класация, поясни той: „Поне последната..

обновено на 09.04.21 в 14:29

Мият и дезинфекцират контейнерите за смет в Бургас

Със специализирана машина ще бъдат измити и дезинфекцирани всички контейнери за смет в Бургас. Обработката на съдовете вече започна от комплекс "Меден рудник" и протича в няколко етапа. След прибирането на сметта, се извършва механично почистване на останалите полепнали материали, a съдовете се измиват вътрешно и външно. После вътрешните стени на..

публикувано на 09.04.21 в 10:14