Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

архив 2017 година
Снимка: БНР Бургас

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление. 


Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха жителите на блокове 199, 332 и 333, които настояваха на мястото на калната пътека и паркинг пред домовете им, да се изгради нормална инфраструктура. 

Тогава Магдалена Манолова, директор на Център за административни услуги „Възраждане“ призна, че "строителството на жилищни сгради в комплекс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата". 

Няколко години след това, в поляната, която живущите използваха за паркинг, започна строителството на мащабни кооперации. 

архив 2017

Днес от пресцентъра на Община Бургас информират, че след 2000-та година свободните тогава терени със статут на земеделски земи бяха възстановени на собствениците. Стигна се до интензивно строителство на кооперации, но без да им бъде осигурено никакво инфраструктурно обезпечаване. Подземните технически мрежи, ВиК и електрическо захранване се изградиха "на парче", а терените, предвидени за улици и зелени пространства, останаха в собственост на частни лица - собствениците на бившите ниви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Три блока в "Меден рудник" поискаха изграждане на инфраструктура пред домовете им

За изграждането на улична инфраструктура се обявиха живущите в три кооперации в „Меден рудник“. Пред блокове 199, 332 и 333 се простира почти 800м. поляна, която сега се използва за паркинг. При всеки дъжд обаче калта прави истинско изпитание прибирането..

публикувано на 29.11.17 в 08:00

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко..

публикувано на 29.11.17 в 13:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Арменската общност в Бургас отбеляза 109 години от геноцида

Бургас почете 109-ата годишнина от геноцида над арменците, извършен в пределите на Османската империя през 1915 година. Присъстваха десетки граждани и общественици.  Пред църквата „Сурп Хач“ в центъра на Бургас прозвучаха химнът на Република България и..

обновено на 24.04.24 в 18:37

Планова техническа профилактика на предавател на БНР Бургас

Прекъсвания на ефирния сигнал на БНР Бургас са възможни утре (25 април) за района на Малко Търново.  Причината е редовната годишна профилактика на предавателя на честота 98,9 MHz.  Програмата на общественото радио няма да може да се слуша ефирно в..

публикувано на 24.04.24 в 17:27

Питат в анкета жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги

Община Бургас предлага на жителите на „Възраждане“ идеи за изграждането на етажни паркинги на 5  възможни свободни терена. Това са: Локация 1: между ул. „Дебелт“ и ул. „Цар Калоян“, ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Васил Левски“; Локация 2: между..

публикувано на 24.04.24 в 14:29

Искат църковен съд за двама свещеници

Свещеници от Сливенска епархия с писмо до Светия синод, в което искат църковен съд спрямо двама свещеници, единият от които е и епархийски избирател. В писмото са описани всички нарушения, които двамата са извършили, плюс участието им във фирми и..

публикувано на 24.04.24 в 14:17

Рибари протестираха срещу забраната за улов на бяла мида

Безпрецедентна забрана за улов на бяла мида променена от един на три месеца предизвика недоволството на рибари и рибопреработвателни предприятия по Южното Черноморие. Забраната влиза в сила от 1-ви май. Днес близо 100 представители на бранша от Южното..

публикувано на 24.04.24 в 13:58

Община Созопол търси 60 младежи за участие в „Созопол на младите“

Община Созопол обявява старта на нова инициатива - изграждането на Младежка стратегия. Целта е да превърне нашите градове и села в още по-привлекателни места за живот за младите хора. Стратегията е насочена към създаването на устойчиви и динамични..

публикувано на 24.04.24 в 11:44

Изплащането на великденските добавки започва от петък

От петък ще започне изплащането на великденските добавки от 100 лева за пенсионерите с пенсии до линията на бедност от 526 лева, съобщават от Националния осигурителен институт (НОИ). Парите ще са налични на 26 април както по банковите сметки на..

публикувано на 24.04.24 в 10:23