Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

архив 2017 година
Снимка: БНР Бургас

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление. 


Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха жителите на блокове 199, 332 и 333, които настояваха на мястото на калната пътека и паркинг пред домовете им, да се изгради нормална инфраструктура. 

Тогава Магдалена Манолова, директор на Център за административни услуги „Възраждане“ призна, че "строителството на жилищни сгради в комплекс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата". 

Няколко години след това, в поляната, която живущите използваха за паркинг, започна строителството на мащабни кооперации. 

архив 2017

Днес от пресцентъра на Община Бургас информират, че след 2000-та година свободните тогава терени със статут на земеделски земи бяха възстановени на собствениците. Стигна се до интензивно строителство на кооперации, но без да им бъде осигурено никакво инфраструктурно обезпечаване. Подземните технически мрежи, ВиК и електрическо захранване се изградиха "на парче", а терените, предвидени за улици и зелени пространства, останаха в собственост на частни лица - собствениците на бившите ниви.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Три блока в "Меден рудник" поискаха изграждане на инфраструктура пред домовете им

За изграждането на улична инфраструктура се обявиха живущите в три кооперации в „Меден рудник“. Пред блокове 199, 332 и 333 се простира почти 800м. поляна, която сега се използва за паркинг. При всеки дъжд обаче калта прави истинско изпитание прибирането..

публикувано на 29.11.17 в 08:00

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко..

публикувано на 29.11.17 в 13:12
ВИЖТЕ ОЩЕ

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer..

обновено на 20.07.24 в 12:14

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено..

обновено на 20.07.24 в 12:13

Приключи ремонтът на две улици в Айтос

Приключи ремонтът на две улици в Айтос. Финансирането е осигурено от Програмата за развитие на селските райони за периода. Градът вече има и нов Плувен комплекс.  1906 кв.м. улични и 899 кв.м. - тротоарни настилки са изградени по общинския проект..

публикувано на 20.07.24 в 12:00

Локализиран е пожарът, обхванал село Воден

Големият пожар, обхванал село Воден, е локализиран, съобщи кметът на община Болярово Христо Христов. Ситуацията остава изключително тежка. Много от жителите на селото останаха без покрив, след като огнената стихия погълна къщите им. Радев в Болярово:..

публикувано на 20.07.24 в 10:52
Една от изгорелите къщи в село Воден.

Събират дрехи и чакат помощ за ремонт на къщите за хората без дом във Воден

Кампания в помощ на хората с опожарени домове в село Воден поде Калина Калчева от Ямбол, израстнала във Воден.  Нейният пост в социалните мрежи достигна до хиляди хора в цялата страна. Тя призова строителни фирми, които имат възможност да подкрепят..

публикувано на 20.07.24 в 09:05

Илинден е!

На 20 юли Православната църква почита Свети пророк Илия. Той е смятан за един от тримата велики старозаветни мъже, в еднаква степен с Моисей и свети Йоан Предтеча. Народът чества празника Илинден по нов стил. Денят се отбелязва по стар стил на 2 август...

публикувано на 20.07.24 в 07:00
Снимката е илюстративна.

Отворен за движение е пътят Айтос - Провадия

Отворен за движение е пътят Айтос - Провадия в участъка Ябълчево - Вресово, съобщават от полицията.  По-рано през деня участъкът беше затворен заради тежка катастрофа, при която пострадаха шестима души.  Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя..

публикувано на 19.07.24 в 16:38