Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко блока в комплекса, да бъде изградена инфраструктура – улица с осветление и паркинги до домовете им. Сега пред блоковете им се простира поляна, която след всеки дъжд се превърща в кално тресавище. Това пространство е единственото, където могат да паркират и автомобилите в района.

"В близост до блоковете, с които се разигра първоначално дискусията 333, 332, 199, проекти за сграда в общината няма депозирани, но има частен имот с предвиждане на строителство в съседство. Обслужването на тези три жилищни сгради ще бъде с алея, която е 6 м. Няма проект за паркинг в този район", обясни Манолова.

Тя допълва, че тази алея ще бъде направена при възможност за финансиране и след като собствениците на трите имота, които са с намерение за строителство, не построят сградите си.

Районният кмет на "Меден рудник" пое ангажимент скоро да се направи посипка, за да може да бъде по-нормален достъпа до жилищните сгради както за автомобилите, така и за живущите.


Подробностите в репортажа на Ивайло Пеев:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Три блока в "Меден рудник" поискаха изграждане на инфраструктура пред домовете им

За изграждането на улична инфраструктура се обявиха живущите в три кооперации в „Меден рудник“. Пред блокове 199, 332 и 333 се простира почти 800м. поляна, която сега се използва за паркинг. При всеки дъжд обаче калта прави истинско изпитание прибирането..

публикувано на 29.11.17 в 08:00
архив 2017 година

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на  булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление.  Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха..

публикувано на 18.03.21 в 13:36
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта

Ледена покривка на места се образува след падналия град и пороен дъжд този следобед в град Шивачево, община Твърдица. Град и дъжд удариха Сливен и други населени места в областта.  Очаква се градушката да е нанесла щети по насажденията извън града, каза..

публикувано на 25.04.24 в 21:43

Община Болярово ще подпомогне финансово своите абитуриенти

Общинският съвет в Болярово единодушно утвърдени докладите на шестте читалища в общината, отчетите за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през миналата година. Общината ще изпрати тържествено своите 13..

обновено на 25.04.24 в 16:08

Безплатни извънредни курсове ще има в Бургас в нощта срещу Великден

На Великден в нощта на 4 срещу 5 май, ОП "Бургасбус" ще осигури безплатни извънредни курсове. Автобусите ще се движат по линии Б11 и Б12 с часове на тръгване от начална спирка в 00:30. Линиите обслужват основните спирки в комплексите „Изгрев“,..

публикувано на 25.04.24 в 13:10

В началото на юни „Алеф” награждава победителите в литературния конкурс

Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото спасяване по време на Холокоста отвори врати към знанията и въображението на над 300 младежи от България, Израел, Германия, Румъния, Австрия, Унгария,..

публикувано на 25.04.24 в 11:37

Започва реденето на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“

Инспекция на ремонтните работи по ул. „Доктор Нидер“ направи к метът Димитър Николов и инж. Чанка Коралска, информират от Община Бургас. Там ВиК постави нови тръби, а след тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Възложена е работа по..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Улица "Патриарх Евтимий" в Бургас ще бъде ремонтирана

Предстои пълното обновяване на улица “Патриарх Евтимий” в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов. Ремонтът започва след Великденските празници. Получено е одобрение от институциите. Финансирането е от  Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 25.04.24 в 08:37

Променят времетраенето на светофарите в Айтос

От днес в 10 часа влизат сила промените в светофарната уредба на кръговото в Айтос, съобщават от общината. Във връзка със сигнали на граждани за светофарната уредба на кръговото кръстовище на ул. "Славянска", ул. "Хаджи Димитър" и ул. "Гарова" в град..

публикувано на 25.04.24 в 07:21