Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ето как се разпределят депутатските мандати във 2 - ри МИР - Бургас

Въз основа на окончателните резултати от парламентарните избори на база 100% обработени протоколи от РИК - Бургас ето как се разпределят 14 мандата в Бургаски многомандатен избирателен район: 

 ГЕРБ - 4, БСП- 3, Има такъв народ - 3, ДПС-2, "Демократична България" - 1 и "Изправи се! Мутри вън!" – 1.

На тези избори в резултата на преференциален вот разместване има в листата на социалистите - Тодор Байчев от трети в листата на БСП става втори.

Новите депутати от Бургас са:

ГЕРБ - Любен Дилов, Ивелина Василева, Деница Николова, Димитър Бойчев

БСП - Петър Кънев, Тодор Байчев, Юлия Трифонова Йоргова-Форд

"Има такъв народ" - Ивайло Вълчев, Димитър Гърдев, Александър Марков

ДПС - Севим Али, Ешереф Ешереф

Демократична България - Ивайло Мирчев, очакванията са той да влезе от София, депутат от Бургас става Димитър Найденов.

Изправи се! Мутри вън! - Живко Табаков




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦИК

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите

Централната избирателна комисия обяви обществена поръчка за договаряне на дейности по осигуряване на машинното гласуване в изборите за членове на Европейския парламент през юни 2024 година. Решението за откриването на състезателната процедура беше публикувано днес на сайта на ЦИК.  Прогнозната стойност на поръчката е 7 066 000 лева без включен ДДС, или..

публикувано на 18.03.24 в 16:32

ГЕРБ обяви последен ден и час - утре до 12.00 ч.

Преговорният екип на ГЕРБ, начело с Мария Габриел, прие предложението на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа преговори, съобщиха от централата на ГЕРБ в прессъобщение до медиите половин час, след като техни представители заедно с представители на ПП-ДБ бяха при президента Румен Радев, за да вземат първия мандат за съставяне на правителство. "Заявяваме..

публикувано на 18.03.24 в 13:51

Заедно при Радев за мандата, но ПП-ДБ излязоха с резерви към имена в кабинета "Габриел"

Ще има ли България правителство още с първия мандат - отговорът на този въпрос все още не е ясен. След днешните разговорите при държавния глава Мария Габриел обяви пред медиите, че им е нужно още време, за да финализират преговорите. Мария Габриел прие папката с мандата. Ще имаме ли правителство? "Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме..

обновено на 18.03.24 в 12:54

Според "Възраждане" срокът за ликвидиране нефтените утайници трябва да се удължи

Ще се наложи удължаване срокът за ликвидиране на нефтените утайници, алармираха от местната структура на партия "Възраждане" в Бургас. Процесът вече е започнал като срокът е до края на 2025-та година, който според тях едва ли ще бъде спазен. От рафинерията предвиждат 36-месечен режим на непрекъсната, работа който обаче няма да е достатъчен,..

публикувано на 18.03.24 в 12:21

Неофициално: Съгласие за кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

Тази сутрин, малко след 10 часа, е имало среща на преговорните екипи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, на която е постигнато споразумение за кабинет в рамките на 49-ото Народно събрание, съобщиха неофициално източници на БНР. Очаква се в 12 часа, когато представителите на ГЕРБ-СДС отидат в президентството да им бъде връчен мандат за кабинет от Румен Радев, това да..

публикувано на 18.03.24 в 11:47

Президентът връчва мандат на ГЕРБ-СДС

На фона на почти провалени преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ -  днес по обед се завърта и парламентарната рулетка. В 12 часа президентът Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за формиране на кабинет на ГЕРБ-СДС, след като миналата седмица проведе и политически консултации с 6-те формации в 49-тото Народно събрание...

публикувано на 18.03.24 в 07:44

ПП-ДБ отговориха: Нищо не е загубено, предложихме им 7 министерства

Кирил Петков обяви на извънредна пресконфернеция в отговор на по-рано даденото изавление от ГЕРБ-СДС, че  нищо не е загубено в преговорния процес.  Мария Габриел може да вземе мандата, нищо не налага взривяване на постигнатото точно сега, заяви той и призова Бойко Борисов и Габилел да довършат преговорите.  Петков уточни, че въпреки..

публикувано на 17.03.24 в 22:20