Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 години и 10 месеца затвор за Ахмед Али за държане на кокаин

Снимка: Архив

2 години и 10 месеца затвор е наказанието за Ахмед Али за държане на над 2 килограма кокаин. Наркотикът беше откраднат  от склада, свързан със случая с т.нар. „бананова пратка“. По време на заседанието днес Али се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, което беше одобрено от Бургаския окръжен съд.

75 кг кокаин за над 5 милиона лева бяха открити преди две години в склад за плодове в Бургас. Наркотикът беше скрит в кашони с банани и намерен по случайност, след като работници започнали да ги разтоварват. Пратката беше дошла с кораб от Еквадор, претоварена в Италия. Наркотиците бяха старателно скрити, покрити с фолио, за да не бъдат засечени с рентген.

По това време Ахмед Али е работил във въпросния склад. Той беше задържан през февруари миналата година, когато в дома му бяха намерени два пакета от кокаина с общо тегло над 2 килограма. Наркотикът за над 380 000 лв. е бил скрит в спалнята му.

До този момент Али не е бил осъждан. На заседанието днес той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата за 2 години и 10 месеца затвор при първоначален общ режим. Али трябва да заплати и 10 000 лв. глоба.

„Още от първия ден той признава и съдейства, показва къде са наркотиците. Голяма част от доказателствата, които са събрани са въз основа на обясненията, които е дал“, обясни неговият адвокат Красимир Кацарски.

До започване на делото Али беше с наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 2000 лв. и забрана да напуска страната. Сумата е платена от леля му, поясни адвокатът. „Направил го е, защото се е изкушил, че може да получи пари. Вътрешно той не е престъпник, няма престъпни навици. В продължение на тези 4 месеца, в които е държал наркотика, не е успял нищо да направи“, допълни той.

Около 8 месеца от времето, когато Али е бил в ареста ще бъдат приспаднати от присъдата. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и действа като влязла в сила присъда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Удариха кокаиновата мафия в Бургас

Пет кашона с чист кокаин с тегло 75 килограма бяха открити в склад на фирма за търговия с цитрусови плодове, предаде кореспондентът на БГНЕС в града. Работник на фирмата се натъкнал на пратката в складовете на фирма „Интер Цитрус“ в кв. “Победа“..

публикувано на 17.08.19 в 13:37
ВИЖТЕ ОЩЕ
Христо Узунов - гл.експерт Дирекция

Христо Узунов: Над 150 нарушения за половин месец констатираха данъчни инспектори

Над 150 са нарушенията на данъчното и осигурително законодателство по Черноморието. Това констатираха данъчни инспектори при проверки, само две седмици след началото на лятната контролна кампания на Националната агенция за приходите. Извършени са над..

публикувано на 13.07.24 в 16:32
Пожарникар от екипа, изпратен да угаси пожара в парк

Пожар пламна в парк "Росенец" до Бургас

Пожар избухна в широколистна гора в парк "Росенец" до Бургас.  На място бе изпратен един противопожарен автомобил с екип от огнеборци.  Огънят е обхванал малка площ. В парка се намира лятната резиденция на почетния председател на Движението за права..

публикувано на 13.07.24 в 15:08

АПИ ограничава движението на камиони над 20 тона в 6 области

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничава движението на камиони с тегло над 20 тона в шест области утре (14 юли) между 13 и 21 ч, съобщи пресцентърът ѝ. Причината е очакваното горещо време с температури над 35 градуса на сянка . Целта е да се намали..

публикувано на 13.07.24 в 12:20
Пожар. Снимката е илюстративна.

Пожарът в Ямболско се разрасна на 6000 дка, гори и широколистна гора

На б лизо 6000 декара се разрасна пожарът, който избухна вчера в  района на ямболските села Мелница и Гранитово. Първоначално той обхващаше 1000 дка сухи треви и храсти.  В момента няма опасност за населените места, уверяват властите. В овладяването..

публикувано на 13.07.24 в 11:58
Главен комисар Александър Джартов

Александър Джартов: Няма застрашени населени места от пожарите в страната

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната. Това съобщи в интервю за БНР директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Александър Джартов. "Основно имаме големи пожари като фронт и като..

публикувано на 13.07.24 в 10:59
Горски пожар. Снимката е илюстративна.

Продължава гасенето на пожара между Мелница и Гранитово, включват военни с тежка техника

Продължава гасенето на избухналия вчера голям пожар между елховските села Мелница и Гранитово. В потушаването на огъня днес ще се включат и военни с тежка верижна техника, които ще направят просеки за ограничаване разпространението на пожара. Спокойно..

публикувано на 13.07.24 в 08:16

Оставиха в ареста полицая, задържан за побой до къмпинг "Градина"

Оставиха в ареста полицая Христо Петров, който беше задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина".  По време на заседанието в Районния съд в Бургас, където беше гледана мярката му за неотклонение, беше..

публикувано на 12.07.24 в 17:40