Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Марияна Николова за плаж "Смокиня": Няма заявени промени в схемата

Плаж" Смокиня"
Снимка: БНР Бургас

Проверка на министерството на туризма на плаж „Смокиня“ е показала, че има следи от тежка техника, която е извършвала подготовка за летния сезон.

В съобщение на ведомството се цитира министър Марияна Николова:

 „Има одобрена схема от 2018 г., но към настоящия момент няма заявени промени в схемата. Ще бъда безкомпромисна, както досега“

В социалните мрежи и някои сайтове се появи информация, че разораването на плажа е заради изграждането на дискотека, част от известна верига. 

Наш екип се опита да се свърже с управителя на цитираното заведение Веселин Борисов, за да потвърди или отрече информацията, но той не отговори на обажданията ни. 

В понеделник концесионерът  Иван Алексиев заяви, че след зимния сезон:

Всички заведения почти бяха паднали. Взехме решение да ги подменим. Говорихме със собствениците, те са преместваеми, да ги изнесат и преместят. Тези заведения са на 16-17 години, преди тях е имало други и други.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев уточни, че при тях е постъпило уведомление за строителни дейности на 15 март тази година:

За да подготви морския плаж, предстои почистване с вкарване на тежка механизирана техника.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Бургас прави улица към нова бизнес зона

Община Бургас изгражда довеждаща инфраструктура в местността „Мадика“, съобщават от ведомството. Кметът Димитър НИколов посети на място строителните дейности. „За да обезпечим нормалната дейност на инвеститорите, като добър партньор ние влагаме общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура в зона „Мадика“, където отварят..

публикувано на 18.05.21 в 11:11

„Зелени Балкани“ се отказват от Посетителския център в Поморие

„Зелени Балкани“ се отказаха от грижата за Посетителския център в Поморие, въпреки че кметът   Иван Алексиев отправи предложение за партньорство и сътрудничество с общината. Това съобщават от Община Поморие. Идеята бе да се провеждат  съвместни дейности,  образователни и природозащитни инициативи в Посетителски център „Поморийско езеро“ през..

публикувано на 18.05.21 в 11:01

Две еко-схеми подкрепят биопроизводството у нас

За първи път ще се прилагат еко-схеми по Първи стълб в новата Обща селскостопанска политика (ОСП 2023-2027 г.). Целта е да се осигури допълнителен стимул за биопроизводителите, като добавка към основното подпомагане за устойчивост в директните плащания, което ще насърчи развитието на сектора. Евродепутатът от ДПС/група "Обнови Европа" Атидже..

публикувано на 18.05.21 в 10:07
Снимка: Архив

Слънчев бряг се подготвя за туристическия сезон

Туристическият сезон в курортния комплекс Слънчев бряг ще бъде официално открит на 1 юни. В момента протича подготовката на инфраструктурата, обясни изпълнителният директор на курортния комплекс Златко Димитров. „Прави се профилактика на видеонаблюдението, подобряват се зелените площи. Имаме доста солидна подмяна на тротоари по централната..

публикувано на 18.05.21 в 09:13
фермери

Компенсират загубите на фермерите заради пандемията

Фонд „Земеделие“ приема заявления от днес за подпомагане по  антикризисната Covid мярка за компенсиране на загубите, които фермерите претърпяха заради пандемията. Общият б юджет на мярката е близо 15 млн. лв. Документи за извънредното подпомагане за земеделските стопани по мярка Covid-1 ще се приемат в общинските служби по земеделие. На..

публикувано на 17.05.21 в 08:34

Островът отново ще е сцена на концерти, оперни и театрални спектакли

Силен туристически сезон очакват на остров "Света Анастасия". Освен организираните и индивидуални посещения на гости от страната и региона заради красотата на туристическия комплекс, посетители ще бъдат привличани и с богата и интересна културна програма, съобщи управителят Павлин Димитров:   "Вече имаме заявки за театрални спектакли от театър "Адриана..

обновено на 16.05.21 в 17:09

Изграждат посетителски център в етнографския комплекс „Генгер“ в Айтос

Една от най-големите сгради в Етнографския комплекс "Генгер" в Айтос ще бъде обновена и ще се превърне в посетителски център. Средствата за ремонта са от местната инициативна група и са около 200 хиляди лева, каза кметът на общината Васил Едрев. По думите му, новият управител Димо Димчев има задачата да стабилизира финансово дружеството и да го разшири:..

обновено на 16.05.21 в 12:26