Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Бургазлии настояват за онлайн подаване на заявления за платено паркиране

Общината работи за въвеждането му

| обновено на 10.05.21 в 09:12

Новото разширение на синята и зелената зони от началото на май струпа десетки бургазлии пред Транспортната къща. Само на едно гише те могат да подават заявленията си за платено паркиране. Хората ги попълват на крак на улицата, за да  не се губи време щом стигнат  до касата. Така от ръка на ръка се подават листи и химикали и без кой знае какво отстояние се чака поне час. 

Събирането на повече хора на едно място се дължи и на това, че миналата година по това време общината направи ново разширение на зоните, така, за да спазят дните си на плащате тези, които пререгистрират стикерите си и тези, които ще ги вземат за първи път, чакат по едно и също време на едно и също място.

Следпразнично знаят, че всички хора ще искат талони, да отварят повече гишета.Организацията да беше по-добра.

Трябват повече каси, трябва да се плаща онлайн.Час вече чакам.

Вътре няма достатъчно служители, за да поемат тези, които са за пререгистрация и които са за първична регистрация.

Поне още една гише трябва да работи, може и две. В София съм подавала онлайн и е много облекчена процедурата.

Сигнали за организацията на работа са получени в ОП" Транспорт", обясни управителят Андрей Рунчев. Той поясни, че няма възможност да работят повече каси, но се работи в посока онлайн подаване на заявление. Там специфичното е, че се оперира с личните данни на гражданите, възможни са и фалшификации:

Съществуват вече такива варианти чрез банкови карти.Смятам, че община Бургас е достатъчно иновативна, не струва това и малко средства, трябва ни и малко време.

Съгласен съм, че е неудобно.Тази година заради съвпадението на въвеждането на зоните и празниците, стана едно струпване.Искам и аз да се извиня, че се налага да се чака на тази опашка. 

Няма точна статистика колко хора трябва да си вземат стикер, нерешени остават и други два проблема за желаещите да си платят зоните-за тези, които са на квартира и за тези, които имат имоти в Бургас, но не живеят постоянно тук. Този проблем ще се гледа от общинските съветници тази седмица.

От днес се удължава  работно време на гишето в Транспортната къща. То ще е отворено  от 08:00 до 19:00 часа до края на работната седмица.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кога ще има правила за свободното къмпингуване?

В гората на залива Вромос за поредна година изникна незаконно селище от кемпери, каравани и палатки. Местната власт в момента няма никакъв механизъм за налагане на санкции, алармира кметът на Черноморец Росен Деспов. Законът за Черноморското крайбрежие отвори врата за настаняването на палатки и кемпери в частни, общински и държавни земи, а..

публикувано на 24.06.21 в 17:38

Правят продължение на крайбрежната алея в кв. „Василико” в Царево

Правят продължение на крайбрежната алея в кв. „Василико” до църквата „Успение Богородично” в Царево. Дейснотитие започнаха днес и се финансират по проект “Пътища към наследството” по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg - IPA CBC България-Турция 2014-2020.Символичната първа копка бе направена от кмета на Община Царево инж. Георги..

публикувано на 24.06.21 в 15:15

Откриха пътя от Голямо Буково до местния манастир

Ремонтираната отсечка от средецкото село Голямо буково до местния манастир беше официално открита днес. Четири километровият участък е реновиран по програмата за трансгранично сътрудничество между община Средец и турската Пехливанкьой. Привличане на повече туристи, за да опознаят Странджа, местността около Голямо Буково и местния..

публикувано на 24.06.21 в 15:10

Българите с интерес да прехвърлят парите си в НОИ ще са все по-малко

Седмица остава до изтичането на срока, в който 200 хиляди жени на възраст между 60 и 64 години трябва да решат дали да получават и втора пенсия или да прехвърлят партидите си от универсален пенсионен фонд в Националния осигурителен институт, като вземат само една пенсия. Все още не са финализирани наредбите, които прецизират как точно ще бъдат..

публикувано на 24.06.21 в 13:36

Кметът Николай Димитров инспектира аварийното възстановяване на настилка и подпорна стена в Обзор

Кметът на Община Несебър Николай Димитров провери изпълнението на текущи ремонти, инфраструктурни обекти и визията на град Обзор, очакващ да посрещне туристи от страната и чужбина, както и да обсъди важни аспекти от развитието на града с жителите му.  Първата му среща бе в модерната читалищна сграда-  секретарят на НЧ „Изгрев“ Женя Георгиева  получи..

публикувано на 23.06.21 в 16:52

Министър Асен Личев упълномощи Зинка Стойкова да изпълнява правомощията на директор на РИОСВ - Бургас

Министърът на околната среда и водите Асен Личев упълномощи днес Зинка Кирилова Стойкова да изпълнява правомощията на директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас. Стойкова е била до този момент началник на отдел „Атмосферен въздух, вредни физични фактори, води, опасни химични вещества и КПКЗ“ в дирекция „Контролна..

публикувано на 23.06.21 в 14:39

Международният морски форум ще се излъчва и онлайн

Международният морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност”, който ще се състои в Конгресния център в Пристанище Бургас на 25 юни, ще излъчва онлайн на живо в сайта на „Пристанище Бургас” ЕАД. Така, желаещите да проследят дискусиите, но не могат да присъстват ще имат тази възможност да го направят на следния линк:..

публикувано на 23.06.21 в 11:55