Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста Станимир Рагевски (ОБНОВЕНА)

| обновено на 13.08.21 в 17:15

Станимир Рагевски, обвинен в убийството на 28-годишния Юмер Мехмед, остава в ареста, въпреки искането на адвокатите на обвиняемия за по-лека мярка  „домашен арест“Това реши бургаският окръжен съд.

Убийството е извършено на 4 август. В продължение на три дни Рагевски е изнасял части от тялото на жертвата в чували, които е поставял в бидони,   след това са заравяни край бургаския квартал „Долно Езерово“. Те са намерени в сряда, на 11 август.

Малко преди насрочената мярка, приятели и роднини на жертвата се събраха пред Съдебната палата на протест. По думите им, очакват от съда справедлив процес и присъда.



Според държавното обвинение има достатъчно събрани доказателства, че обвиняемият е извършител на престъплението, каза прокурор Десислава Трифонова. За много кратко време в залата влезе под конвой и свидетелят Деян Дичев.  Трифонова обясни:

"Нямам никаква представа защо беше вътре в залата. Бях изненадана така, така както и вие от този факт. Има достатъчно доказателства по това дело.
Рагевски се възползва от правото си да не изразява конкретна причина. За мен обвинението в този си вид, въпруеки началният етап на разследването е доказателствено обезпечено. Ако обратното беше вярно или ако имах някакви съмнения в тази посока не бих изготвила искане за задържането му, а в още по-малка степен да бъде привлечен в качеството на обвиняем, което вече е факт.  


Според адвокат Ваня Радиева, защитник на Станимир Рагевски, няма достатъчно доказателства, че той е извършителят на престъплението. 

Следващото заседание е насрочено за 20 август. 

Припомняме, че Станимир Рагевски е обвинен за умишленото убийство на 28-годишния Юмер Мехмед. За това престъпление предвиденото наказание в закона е от 10 до 20 години в затвор, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Деянието е станало чрез огнестрелен изстрел на 4 август, уточни наблюдаващият прокурор  Десислава Трифонова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Станимир Рагевски е задържан за убийството на Юмер Мехмед

Станимир Рагевски е обвинен за умишлено убийство на 28-годишният Юмер Мехмед  по чл.115 по Наказателния кодекс, което е наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години, това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. Деянието е..

публикувано на 12.08.21 в 15:57
ВИЖТЕ ОЩЕ

Скандал край Солниците: концесионер гони хора от плажа

Скандал е избухнал на плаж до Солниците между концесионера и плажуващи тази сутрин. Започнал да ги гони, защото се опитали да сложат кърпите и чадърите си на място без шезлонги , но той твърдял, че и това е платена зона - разказа пред БНР Бургас..

публикувано на 16.07.24 в 17:41

Близки на убития Иван Ангелов в Бургас настояват за справедлива присъда

Близки на убития Иван Ангелов в Бургас настояха днес за справедлива присъда. Те се събраха с плакати и протестираха пред Съдебната палата, където в 10 часа започна делото за убийството на 32-годишния мъж. Той беше намушкан през ноември 2022..

публикувано на 16.07.24 в 11:31

Млад бургазлия почина след като погълна пакетче с наркотици, в дома му откриха канабис и кокаин

25-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия почина след като е погълнал пакетче с наркотици. На 14 юли около 11:30 часа на ул. "Пирин" в бургаския квартал "Черно море" служители на Пето Районно управление извършили проверка на младия мъж. В процеса,..

обновено на 16.07.24 в 09:09

Украинец се е удавил край Поморие

Тялото на 60-годишен украински гражданин е открито в местността "Косата" в Поморие, съобщават от полицията. Сигналът е получен на 15 юли около 17:30 часа. Мъжът е бил със статут на временна закрила, обитаващ хотел в Слънчев бряг.  При извършения..

публикувано на 16.07.24 в 08:46

Двама мъже са с опасност за живота след поредни инциденти на пътя

19-годишен мъж от село Невестино е с опасност за живота след самостоятелна катастрофа на пътя между карнобатските села Лозарево и Невестино. Инцидентът е от 12 юли около 14:15 часа. Причината е загуба на контрол, като младият мъж се блъска в крайпътно..

публикувано на 16.07.24 в 08:22

В Безмер започва тренировката „Тракийска пепелянка 2024“

В авиобаза Безмер днес официално  ще започне съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2024“. На церемонията по откриването ще вземат участие министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант..

публикувано на 16.07.24 в 07:36

Наложиха най-тежката мярка на трима за кражба за над 100 000 лв

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Районния съд в Бургас на мъж и две жени от Троян и Плевен. Те са обвинени в кражба на метален сейф, съдържащ сумите от 75 000 лева, 15 000 евро и три златни монети. Случаят е от  29 юни. Обвиняемите..

публикувано на 15.07.24 в 14:30