Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кеят в Ахтопол става арт галерия на открито днес

Кеят на Ахтопол ще се превърне в най-голямата арт галерия на открито. Изложба „Любовта към морето, хората и изкуството“ ще бъде разположена на едно от най-романтичните места по Южното Черноморие. Откриването е днес от 18 часа.
 
Участие в експозицията ще вземат Росен Поптомов, Светлозар Арнаудов, Николай Нинов, Таня Василева, Антония Лазова, Стела Стоянова, Йорданка Йорданова, Надежда Иванова, Маргарита Георгиева и още много други творци.

Гостите ще имат възможност не само да разгледат картините в импровизираната арт галерия, но и да творят.

На 7 септември, от 16:30 часа всеки, който пожелае ще може да рисува с чаша вино на фара. Единственото условие да си носите четки, бои и добро настроение.

Арт галерията на открито ще продължи до 12 септември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с пъстра и богата програма

Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда, съобщи Община Бургас. На 5 сцени, разположени на различни места, ще се изявят 16 фолклорни танцови ансамбъла, 6 театрални школи за съвременно изкуство, които ще изпълняват модерен балет, латино, хип-хоп и спортни танци, 10..

публикувано на 23.04.24 в 12:24

Ученици от НУМСИ с концерт „Пролетта на Вивалди“

"Пролетта на Вивалди" е концерт за струнни инструменти от А. Вивалди и Г. Фр. Телеман, със солисти ученици от Национално училище за музикално и сценично изкуство  "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас. Той ще се проведе на  27 април, в 19.00 часа, в римокатолическата църква "Дева Мария Богородица". Солистите на концерта са ученици от класовете по..

публикувано на 23.04.24 в 12:09

Среща в Бургас с Неда Антонова и новият й роман "Плодовете зреят нощем"

Неда Антонова представя новата си книга „Плодовете зреят нощем“ в Бургас. Срещата с писателката е от 18.30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Романът е за една любов, за едно дете, родено по метода „ин витро”, за няколко животозастрашаващи аборта и за невъзможността на човека още от раждането си да разбере с каква цел идва на..

публикувано на 23.04.24 в 09:48

От днес може да се кандидатства с предложения по новата програма „Достъпна култура“

От днес (22 април) до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики. Програмата е в синхрон с демографската политика на Община Бургас, с фокус към младите хора, към периферните..

публикувано на 22.04.24 в 16:23

Бургаска поетеса спечели голямата награда на конкурса „Мили Дуели”

Бургаската поетеса Божана Славкова е първият български автор, спечелил голямата награда на най-големия световен поетичен конкурс „Мили Дуели”  . Тя ѝ бе присъдена за поетичния филм "Дървото с некролозите". Лентата е творчески продукт между нея, Денис Стоянов и Денислав Маринов. Те грабнаха 968 от точките на журито. „Благодаря за подкрепата и..

публикувано на 22.04.24 в 15:50

Стефан Диомов за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”: Виждам песните си в цветове

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” вече е факт. Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни е избрана за заглавие на спектакъла на Националния музикален театър в София. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на една дългоочаквана и вълнуваща приятелска среща. А за някои от героите тя ще се превърне и в любовна...

публикувано на 22.04.24 в 11:00

"Списък на всички страхотни неща" на бургаска сцена

На 23 април Театър 199 представя най-новия си спектакъл „Списък с всички страхотни неща“, в залата на Кукления театър в Бургас,  от 19:30 часа.  „Списък на всички страхотни неща“ е от английските автори Дънкан Макмилан и Джони Донахю. Зрителите ще бъдат част от интерактивното представление за човешката устойчивост в моменти на сериозни изпитания...

публикувано на 22.04.24 в 10:36