С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

Снимка: БНР Бургас

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището на изхода на Айтос, при която загинаха баща и двете му деца.

Катастрофа в Айтос взе три жертви


Сред мерките са поставяне на подвижни кантари за установяването на претоварени автомобили, както и временно спиране на движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в сила от 27-и септември, а товарните коли ще преминават през Карнобат, каза зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков:

"Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. Веднага стартират колегите от полицията процедурата по изграждане на стационарна камера за скорост."

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път


Комисия по регионално развитие в областната управа пък ще започне процедура по изграждането на обходен път на Айтос, каза областният управител Мария Нейкова:

"До края на месец октомври ще бъде свикан областният съвет за регионално развитие, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на този обходен път, за да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни произшествия и загубите на човешки животи."

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Катастрофа в Айтос взе три жертви

Тежка катастрофа е станала снощи в Айтос, съобщиха от полицията. Инцидентът се е случил срещу сградата на Горското стопанство в града около 21.20 ч. При десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, тежкотоварнен автомобил с..

публикувано на 14.09.21 в 06:59

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път

Жители на Айтос ще блокират отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа в понеделник загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче е тежко ранено. При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк. Ден по-късно..

публикувано на 18.09.21 в 08:28

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

50 души протестираха за четвърти ден в Бургас срещу зелените сертификати

В Бургас близо 50 души се събраха в четвъртия ден на протести срещу зелените сертификати за достъп до обществени места на закрито. Те блокираха за половин час движението на колите и градския транспорт като застанаха на пешеходната пътека пред централната..

публикувано на 23.10.21 в 15:05

5000 лева бяха събрани за Кристиян Стоянов от благотворителния спектакъл „Спящата красавица"

Близо 5000 лв. бяха събрани за лечението на 5-годишния Кристиян Стоянов от балетния спектакъл „Спящата красавица". Благотворителното събитие се проведе със съдействието на директора на Държавна опера Бургас и целия творчески колектив под патронажа на..

публикувано на 23.10.21 в 14:34
Царево

ОУП на Царево ще се забави още

Писмо на министъра на околната среда и водите спира процедирането на нови подробни устройствени планове в общината, коментира кметът на Царево Георги Лапчев. Предисторията на казуса е още от 2014 г. Тогава екоминистърът Искра Михайлова..

публикувано на 22.10.21 в 17:44

Протестиращи в Ямбол:Предпочитаме локдаун

Над 200  хотелиери, ресторантьори и техните служители протестираха в центъра на Ямбол срещу изискването на „зелен сертификат“ за Covid-19.Някои от тях предпочитат пълен локдаун и компенсации от държавата. „Аз съм собственик на заведение...

публикувано на 22.10.21 в 16:25

"Булевард Демокрация" - на 22 октомври

Стопира ли се строителството и инвестициите в цялата Община Царево? Кога и как може да се реши проблемът с канализацията в Синеморец? Гост в студиото – кметът Георги Лапчев. А за застрояването на селото – в разговора ще включим и Борислав Борисов от..

публикувано на 22.10.21 в 14:47

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа". Прилагането на инженерните решения за корекция..

публикувано на 22.10.21 в 11:46

Два протеста срещу зелените сертификати в Бургас

Два протеста срещу въвеждането на зелените сертификати ще се проведат днес в Бургас. Единият е на представители на заведенията. Той ще започне от 15.00 ч. пред сградата на РЗИ – Бургас. Другият протест е на граждани , които също са против..

публикувано на 22.10.21 в 09:43