Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 6 незабавни мерки спират катастрофите по пътя Провадия - Айтос

Снимка: БНР Бургас

С шест незабавни мерки ще намалят опасността от катастрофи на главния път Провадия - Айтос. Това стана ясно след среща на кмета на Айтос Васил Едрев със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков и областния управител на Бургас Мария Нейкова. 

Повод за дискусията стана тежката катастрофа след кръстовището на изхода на Айтос, при която загинаха баща и двете му деца.

Катастрофа в Айтос взе три жертви


Сред мерките са поставяне на подвижни кантари за установяването на претоварени автомобили, както и временно спиране на движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона през Айтоския проход. Ограничението ще влезе в сила от 27-и септември, а товарните коли ще преминават през Карнобат, каза зам. министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков:

"Постоянно полицейско присъствие с мобилна камера за скорост. Веднага стартират колегите от полицията процедурата по изграждане на стационарна камера за скорост."

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път


Комисия по регионално развитие в областната управа пък ще започне процедура по изграждането на обходен път на Айтос, каза областният управител Мария Нейкова:

"До края на месец октомври ще бъде свикан областният съвет за регионално развитие, на който ще се гласува и приоритетното изграждане на този обходен път, за да може да бъдат предотвратени тези пътно-транспортни произшествия и загубите на човешки животи."

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Катастрофа в Айтос взе три жертви

Тежка катастрофа е станала снощи в Айтос, съобщиха от полицията. Инцидентът се е случил срещу сградата на Горското стопанство в града около 21.20 ч. При десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, тежкотоварнен автомобил с..

публикувано на 14.09.21 в 06:59

Жители на Айтос ще блокират кръстовище с искане за обходен път

Жители на Айтос ще блокират отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа в понеделник загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче е тежко ранено. При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк. Ден по-късно..

публикувано на 18.09.21 в 08:28

Община Айтос подкрепя протеста за преместването на опасния път

Част от Инициативния комитет за организиране на протеста на 18 септември се срещна с кмета на Община Айтос, за да разговаря за позицията на общината по повод проблемния път и предстоящото събитие. Становището на администрацията е, че проблемът може да..

публикувано на 17.09.21 в 15:30
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар до боляровското село Горска поляна

Продължава гасенето на пожара до пограничното село Горска поляна. Няма опасност пожарът да достигне до компресорната газоизмервателна станция "Странджа", не се налага и евакуация на жителите на пограничното село. По последни данни огънят се разраства в..

обновено на 16.07.24 в 17:21

Министър Атанас Запрянов в Безмер: Съвместните тренировки са от изключителна важност за ВВС

"НАТО не се занимава само с общи политики и стратегии, а всичко, което е планирано, включително и за България, е подсигурено с необходимите военни способности, за да защитава територията ни". Това заяви военният министър Атанас Запрянов при..

публикувано на 16.07.24 в 17:16

Митрополит Арсений дава благословията си за църковни служения в храма на острова

След посещение на остров Света Анастасия и в частност на храм „Успение Богородично“, Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Арсений предложи да се положат две икони на царския ред от иконостаса, резбован и позлатен през 1802 г. По този начин..

публикувано на 16.07.24 в 13:58

За село Еркеч разказват в Етнографския музей на Бургас

В двора на Етнографския музей на Бургас на улица „Славянска“ №69 ще бъде представена книгата „Година – живот – история“. Това е второто издание на труда на етномузиколога проф. д-р Горица Найденова. Книгата е резултат от единадесетгодишно задълбочено..

публикувано на 16.07.24 в 13:49

Допълнителни автобуси през уикенда за фестивала в бургаските “Минерални бани”

Допълнителни курсове на автобусите по линия №3 ще има в късните часове в събота и неделя. Освен с редовния курс в 22.35 часа от кв. "Банево", ще има и извънредни автобуси, информират от ОП "Бургасбус". Причината е провеждащия се фестивал  Metalhead Beer..

публикувано на 16.07.24 в 13:02

Раздават безплатно минерална вода в Бургас

Минерална вода раздават безплатно в Бургас от Българския Червен Кръст в сътрудничество с Общината. Освен да напомнят на бургазли и гостите на града, че трябва да се хидратират, доброволци мерят и кръвното налягане на рисковите групи. Десетки са тези,..

публикувано на 16.07.24 в 12:43
Инж. Чанка Коралска

Изграждането на три паркинга в кв. Възраждане може да започне до 1 г.

Изграждането на три четири- или пететажни паркинга в кв. Възраждане планира Община Бургас на база резултатите от проведената анкета сред жителите на квартала , съобщи зам.-кметът Чанка Коралска пред БНР Бургас. Те се намират на..

публикувано на 16.07.24 в 11:55