Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Поетът Боян Ангелов се среща с бургаската публика

Литературният критик и поет Боян Ангелов ще се срещне днес с бургаската публика. Носителят на тазгодишната Вазова награда гостува в морския град по покана на Община Бургас. Литературната вечер, озаглавена „Творчески портрет на Боян Ангелов”, ще се състои в "Зрителната зала" на библиотеката от 18.00 часа.

В рамките на проявата е предвиден авторски рецитал и литературно-критически анализ на творчеството на Боян Ангелов, дело на Анжела Димчева – литературен критик и журналист.

По време на срещата ще бъдат представени най-новите книги на писателя – сборниците с поезия „Почти на поглед”, „Ако изобщо има бряг” и „Понякога”, както и историко-биографичното изследване „Марин Дринов” (2020).

Инициативата се реализира с партньорството на Община Бургас и Съюза на българските писатели.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За 8 март се отлага моноспектакълът „Чамкория“

Моноспектакълът „Чамкория“, който трябваше да се играе на 3 февруари в Културен дом НХК в Бургас, ще бъде с нова дата – 8 март. Причината са наложените от здравните власти противоепидемични мерки. Билетите за новата дата ще важат без презаверяване. При желание билети могат да бъдат върнати до 4 февруари, включително, през канала, от който са..

публикувано на 25.01.22 в 16:05

Намаляват наемите на общинските обекти с културни събития

Наемите на общинските обекти, в които се провеждат културни събития ще бъдат намалени. Това реши Общинският съвет в Бургас. Причината са големите загуби, които са регистрирани заради епидемичната обстановка. Предложението се отнася за тези обекти с продажба на билети, които са ограничили дейността си заради противоепидемичните мерки. След..

публикувано на 25.01.22 в 15:12

В четвъртък играят "Сватба със закъснител" в НХК

В четвъртък,  от 19.00 часа в Културен дом НХК представят комедията "Сватба със закъснител". Събитието ще се проведе в съответствие с издадените от здравните власти заповеди за противоепидемични мерки. "Броени минути до сватбата! Да имаше как времето да се върне назад, защото всичко е с главата надолу, следователно - с краката нагоре. Под..

публикувано на 25.01.22 в 12:48

Над 30 творби в литературния конкурс "Любовта e извор"

Наближава финалът на първото издание на националния литературен конкурс "Любовта е извор“. Той продължава до  5 февруари и провокира деца и младежи да пишат по темата. Инициативата е посветена на паметта за Стоян Русев (Дядо Благо) - български учител и писател роден в с. Заберново,  Малкотърновоско. БНР - Бургас е медиен партньор на..

публикувано на 25.01.22 в 09:30

"Поразените" на Варненския театър гостува в Бургас

Спектакълът на Варненския драматичен театър  „Поразените“ по едноименния роман на Теодора Димова ще гостува в Бургас този петък. Режисьор е Стоян Радев. "Поразените“ ни връща в миналия век, след събитията от 9 септември 1944 г. и разказва за съдбите на три жени и едно дете по време на тоталитарния режим. Романът на Теодора Димова бе определен..

публикувано на 25.01.22 в 09:00

77 автори участват в Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“

Приключи подаването на книги за Националния поетичен конкурс „Христо Фотев“, организиран от Община Бургас, съвместно с Министерството на културата, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Сдружение „Бургаска писателска общност“.  Над 77 автори от цялата страна изпратиха своите 93 издания с поетични творби. Те вече са..

публикувано на 24.01.22 в 15:36

Shaggy ще участва в SPICE Music Festival 2022

Shaggy заедно със своята група се включва в SPICE Music Festival. В Бургас той ще направи 90-минутно шоу в съзвездието артисти от 90-те, които пристигат у нас. Публиката на най-голямото музикално лятно събитие ще чуе  “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”. Shaggy получава седем номинации за наградите ГРАМИ и се преборва за две от тях – за..

публикувано на 24.01.22 в 10:30
Подкасти от БНР