Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

153 милиона лева ще е бюджетът на община Сливен за 2022 г.

Бюджетът на община Сливен бе приет от местния парламент. Вдигната бе цената на билета на градския транспорт от 80 ст. на 1,20 лв. Отпадна пенсионерския билет от 20 ст.

Финансовата рамка е 153 милиона лева, а кметът Стефан Радев го предели като рекорден като размер: 

"Силно се надявам да приключи тази криза в Украйна и да тръгне икономиката към стабилизиране. Тази несигурност, която има, това ежедневно покачване на цените поставя под риск и събирането на приходите на общината, които е планирала и извършването на разходите, защото и изпълнителите вече не могат да гарантират, че ще изпълнят договорите, които сключват".  

Билетът за градския транспорт, чиято цена не беше вдигана близо 10 години от месец май ще бъде 1,20 лв:

 "В същото време запазваме, та и разширяваме отстъпките за определени групи, които ползват карти като ученици и пенсионери".  

Не се прие предложението пенсионерския билет да остане и да бъде на цена между 40 и 60 ст. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

НСИ: България е водеща дестинация за туризъм сред българите

България е водеща дестинация за туризъм сред българите и през второто тримесечие на 2024 г., сочат новопубликувани данни от изследване на Националния статистически институт. 71,3% от българските туристи през този период са пътували до дестинация или дестинации само в страната, като съответно 22,6% от българските туристи са избрали чужбина, а..

публикувано на 26.08.24 в 17:22

Министърът на туризма връчи удостоверения за категоризация на 47 обекта

Министърът на туризма Евтим Милошев връчи удостоверения за категоризация на 47 туристически обекта в Бургаска област. От министерството информират, че  това са  места за настаняване и заведения за хранене и развлечения в Бургас, Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг. „С тези удостоверения, не само сертифицираме високото качество на туристическите обекти,..

публикувано на 26.08.24 в 12:46

Разногласия на туроператорите за Гаранционния фонд

Проект за промени в Закон за туризма, засягащи създаването на гаранционния фонд, предизвиква разногласия в бранша. На 2 септември изтича крайният срок за общественото обсъждане на законопроекта. До тази дата браншът трябва да изрази становище и да внесе предложения за промени. Създаването на гаранционния фонд е следствие от европейска директива за..

публикувано на 26.08.24 в 12:37

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона

Община Приморско отчита рекорден ръст от 30 % в края на сезона. Градът  е домакин на Черноморски форум 2024, съобщават от общината. Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония в един от най-бързо развиващите се курорти – Приморско. Събитието ще се проведе на 6 септември 2024 г. от 19 ч. в центъра на..

публикувано на 26.08.24 в 12:27

Културният живот на Бургас продължава и този уикенд с два фестивала, изложба и театър

Община Бургас анонсира следващия туристически уикенд, изпълнен с много събития. Тогава ще се проведе "Егаси феста" на Морска гара, който ще събере меломани за страхотна среща с редица изпълнители. Музикалният фестивал се завръща за второ издание на 23 и 24 август. Събитието ще включва над 20 хип-хоп изпълнители от българската и световната сцена. В..

обновено на 23.08.24 в 11:07

Туристически поход за наблюдение на звездите край Евренозово

Нощен поход за наблюдение на звездите ще се проведе тази вечер в Странджа. Той се организира за осми път от сдружение „Зелена Странджа“.  Туристическият поход в планината ще бъде съчетан с наблюдение на нощното небе край Евренозово, съобщи ръководителят на Сдружението Владимир Димитров:   „ На широка открита поляна на 1,5км от..

публикувано на 23.08.24 в 08:40

Актуализираха инвестиционната програма във ВиК сектора за област Бургас

Извънредно заседание на Асоциацията на ВиК, на което бе гласувана актуализацията на годишната инвестиционна програма в сектора за област Бургас, се състоя днес. Друга голяма тема на заседанието, което е по искане на общините, е липсата на вода по населени места. Актуализираната инвестиционна програма във ВиК сектора за 2024 г. е на..

публикувано на 21.08.24 в 15:28