Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Почистват речните корита, канали и дерета в област Бургас

С разпореждане на областния управител Стойко Танков започна поетапното почистване на част от най-критичните участъци от речните корита, канали и дерета в област Бургас. Това е превантивна мярка за предотвратяване на наводнения при обилни валежи, които биха нанесли сериозни щети на населените райони и земеделските площи. По указание на областния управител приоритетно ще се обработват участъците, които имат най-спешна нужда от почистване.

За поредна година в кампанията, организирана от Областна администрация Бургас, се включват и лица, лишени от свобода, които с доброволен ръчен труд  ще обработват с препарати и почистват от наноси, храстова и дървесна растителност уязвимите участъци.

По специално изготвен график и след съгласуване с общините  в периода от  юли до края на летния сезон ще бъдат третирани с препарати и ръчно почистени дерета, речни корита и отводнителни канали, които са в управление на областен управител.

Контролът по изпълнение на дейностите, спазване на предварително утвърденият график, както и напътствията на лицата, лишени от свобода, ще се извършват от служител на Областна администрация Бургас.


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Голям пожар в карнобатското село Деветинци, изгорели са три къщи

Голям пожар в карнобатското село Деветинци. Изгорели са три къщи и има евакуирани хора,  съобщи за БНР - Бургас кметът на Карнобат Георги Димитров, който е на място.  Пожарът е започнал от полето в близост до къщите.  Възникнал е в 15.35 часа, съобщи директорът бургаската пожарна гл. инсп. Николай Николаев.  На място има два противопожарни..

публикувано на 08.08.22 в 16:59

Бургазлийката Мария Добрева върна изгубена сума от 2 250 лева

Сумата от 2 250 лв., изгубена в градския транспорт от възрастен мъж, бе намерена и предадена на полицията от бургазлийката Мария Добрева, съобщиха от ОДМВР-Бургас.  Жената работи като кондуктор в общинския превозвач „Бургасбус”. При приключване на поредния курс по линията Б2 на 12 юли т.г. Мария Добрева открила найлонова торбичка със сумата..

публикувано на 08.08.22 в 17:45

Доставката на дърва в Руен отново се бави

Проблем с доставката на дърва се очаква и за предстоящия зимен сезон в община Руен. Миналата година фирмите, спечелили обществените поръчки за сечта, обясниха, че забавянето се дължи на липсата на работници. Община Руен няма горско стопанство и се снабдява от това в Айтос. От 39 населени места, то доставя дърва на 36. Изключение правят селата..

публикувано на 08.08.22 в 16:20

Гори растителност по пътя Слънчев бряг – Обзор (обновена)

Временно движението по пътя Бургас – Варна в участъка Слънчев бряг – Обзор (при км 202) се осъществява двупосочно в една лента поради горяща крайпътна растителност, съобщиха от АПИ.  Трафикът в района се регулира от "Пътна полиция".  Пожарът е възникнал в 13.50 часа днес в района под „Ханска шатра“, запалили са се сухи треви в широколистната гора,..

публикувано на 08.08.22 в 16:11

Булевард Демокрация на 8-ми август

Днес ви предстои да слушате: Продължила тема от сутринта за драстичния скок на дървата за огрев. Къде има, къде няма, песимистични или оптимистични са прогнозите. Какви мерки ще вземат в Германия, за да се справят с енергийния недостиг, очертаващ се през и след есента – в коментарната ни рубрика. На концерт, на изложба или..

публикувано на 08.08.22 в 14:53

ВиК дружествата да се разформироват и да се създадат общински

ВиК дружествата трябва да бъдат разформировани и да бъдат създадени общински дружества, които да са бенефициенти на проектите. Идеята лансира кметът на Поморие Иван Алексиев, който втвърди позицията си по темата след като в курортния град се стигна до напрежение сред местни хора и туристи заради непрекъснати ВиК аварии в продължение на две..

обновено на 08.08.22 в 14:08

Дървата за огрев ще скочат в Бургас до 350 лв за тон

Недостиг на дърва за огрев отчитат през последната седмица тържищата в Бургас. Според Красимир Батилов, дългогодишен търговец в пункт за дърва причината за това е, че лесофондът е намалял не само в Странджа, а като цяло в България. Също не достигат и дървосекачи, твърди той: „300 лева за тон е цената в момента, като след понеделник се очаква..

публикувано на 08.08.22 в 13:21