Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Данчо Грозев: В ролята на Дядо Коледа съм за поредна година

Снимка: Свобода АтанасоваОстава точно един месец до един от най-светлите и топли празници в годината - Коледа. Вече сме заобиколени от реклами за коледни сувенири, подаръци и украса. Ще стават все повече, да не забравяме и шопинг истерията в днешния черен петък. Всъщност това е най-вълшебното време в годината особено за най-малките, когато при тях минава да раздава подаръци Дядо Коледа. 

Има една агенция, която помага на белобрадия старец да достави навреме подаръците. Типично по български - заявките се случват буквално в последния момент.  Къде може да бъде открита тази помощ, разказва Данчо Грозев и за неговата „Агенция Дядо Коледа“: 

„Агенцията съществува от 3 години. Тя започва н епидемичната обстановка край ковид. Намират ни във фейсбук, имаме страница с това име. Първата година беше доста слабо. Втората беше малко по-добре, третата се надявам вече да е още по-добре. 
Хората започват да ни звънят едва когато наближи празника. Тази година за първи път имахме запитване през октомври, обади ни се една жена, която искаше да запази датата 25 декември, точно на Коледа. 


Какво обича да прави в свободното си време Дядо Коледа?

Обича да почива в свободното си време, но това е за много кратко време, защото още като раздаде подаръците на децата започва подготовката за следващата година. 

Дядо Коледа има и помощник Снежанка, получава обаждания, прави записвания по дати. 

Всъщност преди няколко години моя позната аниматорка ми се обади и ми предложи да вляза в ролята на Дядо Коледа. Видях за първи път радостта в очите на децата,  моментът, в който им се дава подарък и това ме мотивира да продължавам да го правя. 

Искам да напомня на децата да бъдат послушни и да си напишат писмата до Дядо Коледа, целта е да стигнат подаръците навреме за празника при всяко едно от децата.“, сподели още Данчо Грозев от Агенция Дядо Коледа. 

Целият разговор с него можете да чуете в звуковия файл.

Ако Вие още не сте му писали го направете, защото не остава много време. Обиколката на Дядо Коледа с шейната и вълшебния чувал започва традиционно от 24 декември, и ще продължи докато не раздаде всички подаръци. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Връчват годишните награди за мода, шоу и бизнес в Бургас

Годишните награди за мода, шоу и бизнес за 2022-ра ще бъдат връчени тази вечер в Бургас. Организатор и водещ на церемонията е Красимир Недялков, единственият български дизайнер, подгрявал Пако Рабан. Тук правим топ 10, а най-добрите ще бъдат наградени в отделните раздели, каза Недялков. "Единият раздел е "мода", където има "дизайнер на..

обновено на 28.01.23 в 09:36

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни

Има все по-голямо търсене на природосъобразно приготвени храни. Хората от здравословна гледна точка прибягват до това да не ядат месо и да не използват захар. Това коментира Росица Василева, която от години приготвя вегетарианска храна в различни заведения в София и Бургас. Много са важни продуктите, посочи тя:  "Общо взето, продуктите ни са..

публикувано на 27.01.23 в 10:34

Конкурс търси 7 думи, вдъхновени от област Бургас

Областна администрация Бургас организира конкурс за послание. То ще бъде вписано в основата на пилон „Рожен“, в плоча от мрамор, изобразяваща картата на България с място за всички 28 административни области в страната. „Всяко послание ще бъде гравирано на мястото на областта, от която идва и ще остане за бъдещите поколения. Инициативата е..

публикувано на 23.01.23 в 15:52

"Работилничката на Дари и Дани" създава мъжки букети и уникални мартенички

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата Купи подарък от майка на дете с увреждане. В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива, а който желае може да си закупи. Участват и социални предприятия и хора с увреждания. В подкрепа на..

публикувано на 22.01.23 в 17:30

Анна Йончева с фотоизложба „Деца (не) като другите“ в Народното събрание

Фотоизложба „Деца (не) като другите“ ще бъде представена в Парламента през следващата седмица. Основната цел е да се привлечен вниманието на депупатите към проблема с медицинските храни, които са жизнено важни за деца и възрастни със специфични заболявания, но са много скъпи и не се поемат от Здравната каса.  Организатори на събитието..

публикувано на 22.01.23 в 17:00

Пътят към природата и към знанието - днес във "Виа Понтика"

Пътешествията са част от желанията на много хора, които мечтаят да разширят мирогледа си, да напълнят очите си с красотата на света, да открият нови места, където да се чувстват щастливи. Блогът „Пътеписаници“ на Боряна Момчилова може да се приеме като спирката на пътешественици, които искат да набележат следващата си приключенска цел. Журналист по..

публикувано на 19.01.23 в 10:50