Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Последиците от празниците - в "Без направление" на 21 декември

Снимка: архив

Тежките маси може да доведат до нелеки последици за организма ни. А някои от тях – да ни заведат на хирург. Особено, ако прекаляваме. За тези опасности и до какво може да доведе прекомерната употреба на кисело зеле и/или шамфастък? 

И още – как можем да вкараме във форма организма си след празниците. 

Това ще е темата в днешното издание на предаването „Без направление“. До 12 с Мариян – Райнов и Иванов. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Д-р Дарина Давидова: "Има лечение за неволното изпускане на урина"

Това състояние е неудобна тема за много жени. Според д-р Дарина Давидова, акушер-гинеколог в клиниката New Life в Бургас, жените са склонни да премълчават този проблем и да го неглижират. Тя пояснява: "Състоянието се случва в резултат на загуба на колаген и съединителна тъкан в областта на вагиналните стени.  Не само възрастни жени може да страдат..

публикувано на 22.03.23 в 15:28
снимката е илюстративна

Лекарският съюз ще подпомогне 10 млади лекари в Бургас

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Бургас ще подпомогне 10 млади лекари до края на тази година, съобщават от Община Бургас. Условието е да са завършили медицина, но да нямат придобита специалност. Помощта ще е еднократна и може да бъде използвана единствено за подпомагане участието на млади специализанти в обучителен курс по конкретната..

публикувано на 22.03.23 в 12:01
Управителят на Медицинския център Стела Жекова и кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев

Безплатни процедури с барокамера в община „Тунджа“

В община Тунджа стартира кампания за безплатно ползване на процедури с барокамера от социално слаби граждани, информират от администрацията. От тях могат да се възползват както болни от диабет за по-бързо заздравяване на рани, така и деца с разстройства в аутистичния спектър. Процедурите ще се извършват в Медицински център „Топ медик“ и са..

публикувано на 22.03.23 в 09:36

Неврохирурзи в Бургас ще преглеждат безплатно пациенти с болки в кръста и гръбнака

Неврохирурзи от УМБАЛ Бургас ще преглеждат безплатно пациенти с болки в кръста и гръбнака. Често тези пациенти се лутат между различни специалисти, докато получат точна диагноза. Целта на профилактичните прегледи е да се потвърди или изключи заболяване, свързано с увреждане на гръбначния стълб. Прегледите ще се провеждат с предварително записване на..

публикувано на 22.03.23 в 08:14
Снимката е илюстративна

Мръсният въздух причинява редица болести, алармират експерти

Установено е сериозно замърсяване и влошаване на качеството на околната среда там, където хората използват твърди горива, заяви  Ивайло Попов от организацията „За Земята“ . Според лекари замърсяването на въздуха е втората водеща причина за смърт от неинфекциозни болести. Това посочва  д-р Светослав Тодоров,  заместник-директор на УМБАЛ Бургас и..

публикувано на 21.03.23 в 13:21
Снимката е илюстративна

Д-р Панайотов: Издаването на рецепти от смартфон ще улесни лекарите

Личните лекари в Бургас одобряват новата електронна услуга за издаване на бели рецепти от смартфон или таблет. Това става с помощта на разработено и пуснато вече в експлоатация мобилно приложение. Новата възможност ще улесни джипитата, но не бива да се стига до злоупотреби от страна на пациентите, смята личният лекар д-р Пламен Панайотов...

публикувано на 21.03.23 в 09:57

Съдови хирурзи с безплатна кампания от днес в Бургас

Двама съдови хирурзи от днес започват безплатна кампания за съдови заболявания. Тя ще продължи до 24 март включително. Специалистите са д-р Тодор Драганов и д-р Георги Николов, и са част от екипа на ДКЦ „Бургасмед“.  Д-р Тодор Драганов - 20 и 21-ви март от 16:00ч. до 18:00ч. Д-р Георги Николов - 23 и 24-ти март от 16:00ч. до 18:00ч.  Те ще..

публикувано на 20.03.23 в 09:32