Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки почистваха градинки и паркове в инициативата "Ние сме Созопол"

В Созопол хора от всички възрасти запретнаха ръкави и направиха града още по-приветлив. Инициативата "Ние сме Созопол", подета от местния Обществен съвет към кмета съвместно с общинска администрация, се провежда успешно за четвърта поредна година.

Боядисани бяха пейки и детски съоръжения, окосиха се тревни площи, почистиха се всички паркове, поставиха се кутии за почистване след кучетата.


По традиция инициативата бе подкрепена от кмета Тихомир Янакиев, заместника му Тодор Дамянов, общински съветници, служители на администрацията, много деца и разбира се от председателя на Обществения съвет Димитър Бишков и членове на неправителствени организации.

"Ние сме Созопол" е една изключително успешна инициатива, не само защото се облагородява градът, а защото обединява още повече местните жители в обща цел - добрия облик на техния град", сподели кметът Тихомир Янакиев.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КНСБ: 2615 лева са нужни за издръжката на семейство с дете

1453 лева е необходимият месечен доход за издръжка на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама възрастни с едно дете сумата е 2615 лева. Това сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за второто тримесечие на годината.  За първи път от 2013-а година насам доходът за издръжка намалява в..

публикувано на 17.07.24 в 11:14

Изграждат уличната мрежа в кв.„Мисаря“, проектът се финансира от държавния бюджет

Изграждане на улиците в кв. „Мисаря“ предстои в Созопол. Общината е подписала споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализацията на проекта, това съобщи кметът Тихомир Янакиев при участието си в откритото студио на БНР - Бургас по повод празника на града - Св. Марина. Финансирането е осигурено от Държавния бюджет..

публикувано на 17.07.24 в 10:49

Православната църква почита света Марина

На 17 юли православната църква почита света Марина. На днешния ден празнуват Марина, Марин, Маринела и техните производни. Света Марина живяла през 3 век в древния град Антиохия, разположен в днешна Турция. Марина искала да приеме християнството чрез акта на Светото кръщение, но нямало свещеник, който да извърши тайнството. Тя е измъчвана и осъдена на..

публикувано на 17.07.24 в 06:10

Пожар до боляровското село Горска поляна

Продължава гасенето на пожара до пограничното село Горска поляна. Няма опасност пожарът да достигне до компресорната газоизмервателна станция "Странджа", не се налага и евакуация на жителите на пограничното село. По последни данни огънят се разраства в посока село Вълча извор. Огънят е обхванал около 3 000 дка, но засега няма опасност да прехвърли..

обновено на 16.07.24 в 17:21

Министър Атанас Запрянов в Безмер: Съвместните тренировки са от изключителна важност за ВВС

"НАТО не се занимава само с общи политики и стратегии, а всичко, което е планирано, включително и за България, е подсигурено с необходимите военни способности, за да защитава територията ни". Това заяви военният министър Атанас Запрянов при откриването на учението "Тракийска пепелянка" в авиобаза Безмер. В него участват военнослужещи от..

публикувано на 16.07.24 в 17:16

На Света Марина празнува Созопол

Созопол празнува своя патронен празник на Света Марина. Вицепрезидентът Илияна Йотова се очаква да се включи в тържествата. Програмата започва с празнична литургия в 8 часа в храм "Света Великомъченица Марина". Половин час по-късно от рибарското пристанище е стартът на плувния маратон, обиколка на Созопол. Началото на традиционното събитие ще даде..

публикувано на 17.07.24 в 06:00

Митрополит Арсений дава благословията си за църковни служения в храма на острова

След посещение на остров Света Анастасия и в частност на храм „Успение Богородично“, Негово Високопреосвещенство сливенски митрополит Арсений предложи да се положат две икони на царския ред от иконостаса, резбован и позлатен през 1802 г. По този начин той дава благословията си за църковни служения в храма, свети кръщения и венчавки. След..

публикувано на 16.07.24 в 13:58