Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почетният председател на ПП СЕК

Георги Манев иска оставката на областния управител на Бургас

На пресконференцията се появи и Константин Бачийски, който заяви че Манев не е част от ръководството на СЕК

Почетният председател на ПП СЕК Георги Манев иска оставката на областния управител Пламен Янев. Поводът е изказването му по време на откриването на Общинския съвет, с което според Манев, той е направил политическо внушение за нелегитимност на местния парламент, заради ниска избирателна активност.

"От трибуната Янев каза, че през 2007 до урните са отишли над 96 хиляди души, а сега това са направили с 40% по-малко. Той трябва да разграничава своята политическа реалност, в която виртуално живее - в изпълнителния комитет на Средна европейска класа, и за това, което е назначен - да бъде стожер на законността. Политическо изявление от назначен областен управител, за първи път виждам. Омаловажаване по този начин на изборния ни резултат, какъвто и да е той, означава, единствено чисто политическо изказване и намесване в политическите дела на Общинския съвет", коментира Манев.

Декларация с искане оставката на областния управител Пламен Янев, Георги Манев ще предложи за подкрепа на колегите си общински съветници на предстоящата сесия на 20 ноември. След това тя ще бъде изпратена до Министерския съвет. 

Повече може да чуете в звуковия файл: 

За БНР Бургас Областният управител на Бургас Пламен Янев отказа коментар на думите на Георги Манев. 

Политическите страсти се разгоряха на 30 минута от пресконференцията за медиите. Тогава се появи Константин Бачийски, който представи удостоверение от съда, според което Георги Манев не е в ръководството на  ПП СЕК. 

Бачийски коментира, че постъпките на областният управител Пламен Янев по събарянето на незаконните постройки в парк "Росенец", които са около резиденцията на Доган, са всъщност причина да се иска оставката му. 

Повече може да чуете в звуковия файл: 

Георги Манев допълни, че като почетен председател на партията има право да свиква извънреден конгрес на партията и ще поиска оставката на Константин Бачийски, заради слабите резултати на местните избори и разместването в последния момент на хора в листите



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Главчев

Премиерът разпореди да бъде отменено решението за създаване на частна детска болница

Министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София.  Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:17

Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас

Лидерът на АБВ Румен Петков ще води листата на Левицата в Бургас за парламентарните избори на 9 юни. Днес от обединението представиха и част от останалите имена в нея. Сред тях са Антон Коджабашев, председателят на общинския съвет в Карнобат Маргарита Стаматова, адвокат Георги Сталев и дългогодишния журналист Севда Димитрова. Една от основните..

публикувано на 30.04.24 в 13:55

СЕК започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

Средна Европейска Класа съобщи, че започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение.  От партията посочват, че са решили да не участват в предстоящите избори. Средна Европейска Класа прекрати участието си в коалицията ПП-ДБ „Към днешна дата, ние не виждаме обединение, което може да се изправи срещу модела на завладяната..

публикувано на 30.04.24 в 10:41

Кметът на Средец Иван Кичев: Притесняват ни над 1,8 млн лева стари задължения

Над 1,8 млн. лева са задълженията на община Средец , съобщи кметът Иван Кичев. Те са натрупани от минали години и са към доставчици и фирми.   Част от фирмите вече ни притесняват, има риск от блокиране на банкови сметки, каза градоначалникът. „Пускат  писма със заплахи и това започва наистина реално да ни притеснява. Защото в..

обновено на 30.04.24 в 09:50

Вече можем да проверим мястото на избирателната си секция

От днес избирателите български граждани могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите на 9 юни 2024 г. – за членове на Европейския парламент и на Народното събрание. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към МРРБ. Информация за адреса на избирателната секция..

публикувано на 29.04.24 в 15:22
плаж Корал

Скандалът с Кирил Петков за "Корал" се разраства, замесиха Никола Минчев и Пашата

Журналистическо разследване на сайта "Биволъ" твърди, че Кирил Петков е влязъл във властта като министър на икономиката в служебно правителство в нарушение на закона.   Според изнесените данни подписите под документ, уверяващ, че той вече не е член на ръководството на неправителствената организация "Да запазим Корал", са фалшифицирани от адвокат..

публикувано на 29.04.24 в 15:03

Пред служебния премиер теглят номерата на машините за изборите

В Министерството на електронното управление ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответстви е за изборите на 9 юни. Публичното теглене ще се извърши в присъствието на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев. Поканени са и представители на Централната избирателна комисия, на..

публикувано на 29.04.24 в 08:29