Каним инвеститори с нови закони

  Специален законодателен пакет за стимулиране на чуждестранните инвестиции готви кабинетът „Орешарски". Той включва не само данъчни облекчения, но и по-бърза работа на администрацията. Това стана ясно от коментара на икономическия министър Драгомир..

публикувано на 01.07.13 в 12:16

Джулай в Бургас – облаци, дъждец и Джо Лин Търнър

  Над двеста души посрещнаха първото юлско утро на Централния плаж в Бургас. Дъждовните облаци скриха слънцето от погледите, което обаче не разочарова ентусиастите и не помрачи настроението им. Десетчасов концерт предшества посрещането на Джулай в..

публикувано на 01.07.13 в 09:40

С уникален концерт Бургас посреща Джулая

    С 14 часов концерт на открита сцена на Централния плаж, жителите и гостите на Бургас ще посрещнат изгрева на слънцето в първото юлско утро. Легендарният вокал на групите „Дийп пърпъл“ и „Рейнбоу“- Джо Лин Търнър ще бъде звездата на фестивала..

публикувано на 29.06.13 в 19:38

Бургаските тракийци честват Илинденско-Преображенската епопея

    По случай 110 години от Илинденско-Преображенското въстание на 28 юни 2013 г. от 20.00 часа в Летния театър на Бургас ще се проведе фолклорен концерт с участието на най-добрите странджански гласове. Почитателите на народната музика ще чуят Калинка..

публикувано на 27.06.13 в 15:26

Надзорният съвет на НЗОК разпореди касата да се издължи на бургаските болници

  В специално изявление до медиите Сдружението на бургаските болници изказа благодарност за бързата реакция на Надзорния съвет  на НЗОК и управителя на  Здравната каса  д-р Пламен Цеков, за това, че ще изплатят надлимитните дейности на болниците от..

публикувано на 27.06.13 в 12:20

Нов фонтан радва поморийци

Много емоции донесе новият фонтан на гражданите и гостите на Поморие. Макар че работи само от два дни, той се превърна в атракция за деца и възрастни. Фонтанът е разположен в центъра на града и вечер озарява главната улица със светлини в много различни..

публикувано на 27.06.13 в 10:11

„Нова Ялта" за България - азерският газ подминава Набуко

  Азерският газ няма да тече по "Набуко-Запад", който трябваше да преминава през България, а по алтернативното трасе на тръбопровода ТАП, което преминава през Турция, Гърция и отива в Италия. Това решение вече е взето на 21 юни тази година, заяви..

публикувано на 26.06.13 в 13:59

Делото за "Тракия" отново забуксува

Фалстарт на тридневния процес по мегаделото за катастрофата на магистрала Тракия в Бургаския окръжен съд. Неявяването на преводача от турски език на един от тримата подсъдими отложи заседанието с няколко часа. /чуйте в звуковия файл репортаж на Петя..

публикувано на 26.06.13 в 13:28

В Средец ще правят курбан за здраве, молят се да не умират млади хора

    Храмовият  празник на църквата „Всех святих“ в Средец ще бъде отбелязан на 30 юни/ неделя/.  Честват се и 155 години от построяването на храма.  Ще бъде направен и курбан за здраве на жителите на града. Решението е взето от църковното настоятелство..

публикувано на 25.06.13 в 17:37

Най-малките жители на Банево вече си имат модерна градина

    Новата детска градина на квартал Банево отвори врати днес. Лентата прерязаха кметът на община Бургас Димитър Николов и директорката на ЦДГ „Синчец“ 21 Христина Карабахчиева, а децата от градината зарадваха своите гости с празнична програма от песни и..

публикувано на 25.06.13 в 15:16