архив

БМЧК - Бургас провежда кампанията си "Мартеница закичи и надежда подари"

Доброволците на БМЧК-Бургас провеждат ежегодната си кампания "Мартеница закичи и надежда подари". Тя е традиционно в подкрепа на фонд „Милосърдие“ към БЧК-Бургас. Благотворителната акция в полза на нуждаещи се лица ще е в ПМГ..

публикувано на 24.02.21 в 11:00
архив

Почина бившият председател на СДС-Царево Людмил Николов

Почина  бившият председател на СДС-Царево Людмил Николов, съобщи СДС-Бургас. Той бе ше и бивш зам.-председател на Областния съвет на СДС-Бургас. "През годините Людмил Николов доказа, че е последователен и принципен както в политиката,..

публикувано на 24.02.21 в 10:25

Нови съоръжения на лодкостоянката в „Крайморие"

Обезопасителни съоръжения тип фендери ще бъдат осигурени за лодкостоянката в бургаския квартал „Крайморие“. Тяхната цел ще е да поемат ударите на плавателните съдове в доковете и така да се избегне повреждането на лодките, които ще акостират на кея...

публикувано на 24.02.21 в 10:10

От днес затварят част от изпреварващите ленти по пътя "Ветрен“-Бургас

До лятото затварят част от изпреварващите ленти по пътя "Ветрен“-Бургас. Това се налага в ъв връзка със стартиращото издигане на носеща конструкция за пътно съоръжение. Дейностите ще се извършват в разделителния остров, като част от проекта за изграждане..

обновено на 24.02.21 в 10:01

Онлайн събрание за референдума за отделяне на Обзор ще се проведе днес

Онлайн събрание за референдума за отделяне на Обзор от Община Несебър ще се проведе днес. Кметът на Община Несебър Николай Димитров и екипът му ще отговарят на въпроси на граждани от 17.00 ч.  Въпроси могат да бъдат изпращани на имейл obzor@nesebar.bg...

публикувано на 24.02.21 в 09:49

Психолози против закона, регламентиращ дейността им, смятат го за лобистки

Психолози се обединиха в социалните мрежи срещу внесения в Народното събрание закон за дейността им. Текстът мина на първо четене, а до края на седмицата е срокът, в който може да внесат промени. Според психолозите законът в този му вид е лобистки,..

публикувано на 24.02.21 в 08:35
архив

В Сливен временно затварят кръстовището между улиците „Капитан Мамарчев“ и „Генерал Столетов“

Участъкът от кръстовището на улица „Капитан Мамарчев“ до кръстовището с улица „Генерал Столетов“ ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства в сряда, 24 февруари от 9:00 до 14:00 часа. Причината е отстраняване на авария. За спазване на..

публикувано на 23.02.21 в 18:04

Заменят металните капаци на стълбовете с пластмасови

В Бургас вече няма да бъдат поставяни метални капаци върху контролерите, разположени в стълбовете за улично осветление. Те ще бъдат заменени с пластмасови такива. След възложена от кмета Димитър Николов проверка бяха установени множество липсващи метални..

публикувано на 23.02.21 в 17:14

Приеха бюджета на Бургас за 2021 г.

Общинският съвет прие бюджета на Община Бургас за 2021 г. Обсъждането на документа продължи над един час. Групата общински съветници от БСП  не подкрепиха бюджета. Според тях липсват мерки за справяне с икономическите последици от Ковид кризата...

публикувано на 23.02.21 в 16:23

Безплатен компост за бургазлиите с платени данъци

Всеки бургазлия с платени местни данъци има право да получи 5 литра безплатен компост, произведен от ОП "Чистота Еко". Това е най-добрият естествен наторител за растенията в дома или градината, а екоинициативата е вече традиционна за нашия град. От 15..

публикувано на 23.02.21 в 15:48