Наградиха Милен Божидаров от Окръжната прокуратура в Ямбол

Главният прокурор на Република България награди Милен Божидаров от Окръжната прокуратура в Ямбол, ръководил досъдебното производство за катастрофата край ГКПП – „Лесово“. При инцидена трима души загинаха, а още 12 получиха телесни повреди. Прокурорът..

публикувано на 22.02.21 в 14:59
Снимката е илюстративна

Изгоряха кола в Бургас и покрива на къща в Айтос

Два пожара са станали в бургаска област, първият е  възникнал в частен дом в Айтос. Той е бил обитаван от 58 годишен мъж. Огънят е потушен  от два противопожарни автомобила и четирима огнеборци. От инцидента са изгорели покрива и обзавеждането на една..

публикувано на 22.02.21 в 09:39

Помориец е откраднал пари от манастира " Свети Георги"

 31- годишен помориец е задържан заради две кражби, съобщават от бургаската полиция. В началото на февруари тази година, чрез взломяване на прозорец, той  проникнал в манастир «Свети Георги» в Поморие и  откраднал сумата от 360 лв. от кутия за дарения,..

публикувано на 22.02.21 в 08:44

По сигнал: Има от месец сеч на дървета в къмпинг "Градина"

"Да запазим гората и българските плажове", с този апел сигнализира в социалните мрежи Мария Вълева. Тя е публикувала видео и снимков материал в страницата на Плаж къмпинг "Градина" . Мария Вълева е от Плевен, но при първа възможност предпочита да е по..

публикувано на 21.02.21 в 14:14

Българин е с обвинение за участие в джихадистки групировки

Специализираната прокуратура предаде на съд българин от сирийски произход, който беше арестуван миналото лято заради участие в бойни действия на джихадистки групировки.  В периода от 28 август 2017  г. до 26 септември 2019 г.,  пет пъти е напускал..

публикувано на 21.02.21 в 08:51

Димитър Найденов: Има начин строежът на Алепу да бъде спрян трайно

Строителните разрешителни за обекта край Алепу могат да бъдат преиздадени, дори върховния съд да потвърди тяхната нищожност. Това коментира пред БНР-Бургас Димитър Найденов от „Демократична България“. Прокуратурата атакува строителните..

публикувано на 20.02.21 в 17:21

13 мъже са задържани при спецакция срещу наркотиците

13 мъже са задържани в резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения . Образувани..

публикувано на 20.02.21 в 14:36

Районният съд с две лекции пред ученици срещу наркотиците

Районният съдия Анатоли Бобоков изнесе два открити урока в Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас на тема „Превенция срещу употребата на наркотични вещества. Престъпления, извършвани от наркозависими лица“. В продължение на..

публикувано на 19.02.21 в 15:48
Снимка: Архив

Разкриха извършителя на кражба на строителни инструменти в Поморие

За изминалото денонощие в Бургас и региона няма регистрирани престъпления. Образувано е едно бързо производство. Разкрити са четири престъпления.  Установен е извършителят на кражба на строителни инструменти от дома на 44-годишна жена от Поморие ...

публикувано на 19.02.21 в 08:56

Фалшиви имейли се разпространяват от името на Министерството на туризма

Министерството на туризма предупреждава своите партньори и медии, че от снощи се разпространяват фалшиви имейли от името на институцията. Те представляват съобщение от електронен адрес: edoc@tourism.government.bg . Писмата приканват получателите..

публикувано на 18.02.21 в 16:15