Задържаха двама мъже, в тях са намерени инструменти за разбиване на автомобили

Двама мъже от Варна са задържани в Обзор, съобщиха от полицията. При проверка на автомобила им са намерени инструменти за разбиване на автомобили. Мъжете са на 22 г. и 52 г. Автомобилът им е спрян на входа на Обзор. В колата им е имало специално..

публикувано на 06.08.20 в 10:28

Катастрофа между автобус и автомобил на „Трапезица“ в Бургас

Катастрофа между автобус на градския транспорт и автомобил е станала на кръговото кръстовище на „Трапезица“ в Бургас тази сутрин.  Автомобилът е шофиран от жена, която заедно с две свои приятелки е пътувала за почивка в Девин, съобщиха от полицията...

публикувано на 06.08.20 в 09:16

Трима мъже са задържани за въоръжен грабеж в Лозенец

Трима мъже са задържани за въоръжен грабеж в Лозенец, съобщиха от полицията. Престъплението е извършено на улица, в чийто район има дискотеката и бар. Единият от задържаните по-късно мъже е насочил пистолет към 19-годишен бургазлия, след което..

публикувано на 06.08.20 в 08:26

Жена е с опасност за живота след катастрофа в Средец

53-годишна жена е с опасност за живота след катастрофа на кръстовището на улиците „Цвятко Радойнов” и „Христо Ботев” в Средец, съобщиха от полицията. Тя се е движела с мотопед, когато е блъснала странично лек автомобил. Жената е с диагноза..

публикувано на 06.08.20 в 08:11

Окръжният съд в Бургас разгледа мерки за неотклонение на обвиняеми за кражба на златни накити

Окръжният съд в Бургас като въззивна инстанция разгледа мерките за неотклонение на трима обвиняеми за кражба на златни накити. Делото бе гледано по жалба на обвиняемите срещу определение на Районен съд  от 31.07.2020 г., с което спрямо Никола Т. и Калоян..

публикувано на 05.08.20 в 11:36

54-годишен мъж се удави на плаж " Арапя"

Софиянец се е удавил на плаж " Арапя" , съобщават от бургаската полиция. Инцидентът е станал вчера по обед   в неохраняемата зона на ивицата. Мъжът е на  54 години. Тялото му е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. По..

публикувано на 05.08.20 в 08:37

141 години от създаването си честват Военноморските сили (ОБНОВЕНА)(ГАЛЕРИЯ)

С издигане на Военноморския флаг от формированията, дислоцирани в Пункта за базиране в Бургас започна отбелязването на 141 години от създаването на българските военноморски сили .  През август 1879  година в Русе за първи път са издигнати..

публикувано на 05.08.20 в 13:05

Айтоският проход е затворен заради катастрофа

Тежка катастрофа е станала в 15.06 ч. днес в района на Айтоския проход между ТИР и лек автомобил. Трима  души са били затиснати. Състоянието им е тежко, съобщиха от полицията. Те са били в леката кола, която е със софийска регистрация...

публикувано на 04.08.20 в 16:23

Съдии и съдебни служители се обучават за прилагане на новата Единна информационна система на съдилищата

 Съдиите и съдебните служители от Окръжен съд – Бургас и районните съдилища в Бургаски съдебен район се обучават за работа с новата Единна информационна система на съдилищата (ЕИСС). Системата е разработена по проект „Създаване на модел за оптимизация на..

публикувано на 04.08.20 в 12:10

Апелативният съд отказа да предаде български гражданин на гръцките съдебни власти

Бургаският апелативен съд отмени решение на окръжния съд в града, с което е допуснато изпълнение на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ на гръцките съдебни власти спрямо българин  за изпълнение на наказание лишаване от свобода. Съдът постанови отказ от..

публикувано на 04.08.20 в 12:04