Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22:05 до 24:00 часа по „Хоризонт“. С вас ще се редуват да будуват два екипа:

Лора Търколева, Марта Младенова и Иван Нотев;
Лъчезар Вълев, Константин Мравов и Веселин Димитров.

Публикации

С каяк по Дунава - изгревите и залезите на Иван Нотев

Самостоятелна експедиция с каяк по Дунав направи в разгара на лятото музикалният редактор на  „Хоризонт“  Иван Нотев. За преживяното, запомненото и заснетото по водния път той разказва в предаването „Изотопия“ . „Бях любопитен какво се..

публикувано на 31.07.21 в 10:26

Да уловиш черноморската пустош без парти животните

Плаж. Море. Пясък. Пустош. Няма нощен живот, няма викащи и веселящи се туристи, няма наплив от плажуващи. Никой. Само разположените върху плажа постройки на барове, заведения, казина.  Странно за това място, тихо настроение властва над..

публикувано на 24.07.21 в 11:30

Вакуумът на Гената

Гената се е вкарал във Вакуум. Това можем да кажем за пост-пандемичния албум на ключовия и решаващ софийски хип-хоп продуцент на нашето време. Мрачно настроение, космически синтезатори, смърт и самота, но и лиричност, рап агресия и поп звучене...

публикувано на 23.07.21 в 13:40

Константин Кръстев–Костура: Ако имаш разпонаваем стил, създаваш изкуство, което ще се запомни

Графити артистът Константин Кръстев–Костура разпъна найлони в студиото на „Изотопия“, за да покаже нагледно как твори върху кецове. „Това си е движение – за персонализиране на маратонки и кецове . Има по света много хора, които си колекционират..

публикувано на 23.07.21 в 11:10

С Майкъл Майндкрайм за книгите-игри

Един литературен жанр среща своя апогей в средата на 90-те години в България. В предпочитано забавление за голяма част от тийнейджърите се превръщат книгите-игри . Това са художествени произведения, в които читателят взима решенията за развитието на..

обновено на 19.07.21 в 12:41

Рок за душата с мощта на дизелов двигател и мекотата на KASHMIR

Явор Тотев, Кристиян Торлаков, Иван Иванов и Миро Цанов или KASHMIR   са същински скрити лимонки на родната сцена . Групата съществува от пет години и прави музика на английски и български , но не търси комерсиален успех , а..

публикувано на 18.07.21 в 09:08

Драконов дъх и чипс от маруля - „Изотопия“ се превърна в лаборатория

Какво се случва с мида, потопена в оцет? Защо запалена хартийка изчезва мигом яко дим и не оставя дори мирис след себе си и какъв е цветът на слонската паста за зъби? „Изглежда като магия, но всъщност не е. Ние така започваме да си говорим с..

публикувано на 17.07.21 в 17:42

Извън корубата: пътят на костенурките към спасението от хората

Как да се погрижим за костенурка, изпаднала в беда? Защо не бива да отделяме костенурките от естествената им среда и защо е важно да уважаваме правото им да живеят така, както природата е решила още преди двеста милиона години? „Изотопия”..

публикувано на 17.07.21 в 15:03

Моментите, с които ще запомним Евро 2020

Месецът на страхотни голове, коментаторски гафове, човешки геройства, симулации и бъзици с „Кока-кола“ завърши подобаващо. Драма с дузпи реши първенството в полза на Италия. В „Изотопия“ посрещнахме Европейското с подобаващи спомени и сравнения. Сега..

публикувано на 13.07.21 в 18:37
Честване на 3 март, 2021

Юли Кривошиев: Работя за историята и нямам право на грешка

„Отразявам всяко едно официално мероприятие в ежедневието на парламента . Придружавам председателя на Народното събрание като пръв сред равни, олицетворение на институцията, във всички негови срещи, събития, визити, делегации, в които участва...

публикувано на 13.07.21 в 14:06