Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22:00 до 24:00 часа по „Хоризонт“.

С вас ще будуват Иван Нотев, Марта Младенова, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Публикации

Наслада за сърцето и стомаха от шеф Анатоли Колев

Хляб за душата

Какъв е вкусът на детството за пицар, но не обикновен, а световен шампион, шеф-консултант и вицепрезидент на Българската асоциация на пицарите, член на Световната пица асоциация, почетен член на Руската пица федерация и член на Британския..

публикувано на 16.01.21 в 20:00
Нощем с белите коли...

Midnight Run на повече от 4 гуми

Блъскани, удряни, разпарчетосвани на съставните си части, одрасквани, пребоядисвани, чупени и въобще – тероризирани под всякаква форма от ръцете и въображението ни. Такава е съдбата на не една и две малки колички, паднали в плен на ръцете и..

публикувано на 15.01.21 в 21:40
Изглед отвътре в One Book Bookstore

One Book Boostore: Прът в колелото на многотията

НЯМАШ ИЗБОР Това е мотото на One Book Boostore - книжарница, в която се продава само една книга. Автор на ексцентричната идея и неин реализатор е Йордан Радичков - внук на големия писател.  Отидохме да видим какви ги..

публикувано на 14.01.21 в 20:03

Отдаденост и музика в опасната зона

„Дейност, за която няма подготовка. Въпреки умората и непреодолимите загуби, удовлетворението от здравите пациенти на изхода и клиничния опит, е незаменимо." Това споделя д-р Калоян Чилингиров от Шумен – млад, сърцат и отдаден на професията си..

публикувано на 09.01.21 в 18:46
Илияна няма търпение да дойде отново в София.

България през очите на китайката Илияна: „Отдалеч“, но близо до сърцето

Изпращаме една, любезно казано, „особена 2020 година“. Затова за Коледните празници от „Изотопия“ ни се иска да хвърлим мост между това, което преживяхме, и все още преживяваме, и това, което ни очаква през 2021-ва година с история от страната,..

публикувано на 31.12.20 в 21:39
Пол Стенли по време на концерта на KISS The Legends of Rock в Португалия през юли 2018 г.

Зад маската на „Звездното дете“ на KISS

Искате най-доброто, получавате най-доброто. Най-горещата група на света. KISS Всяко шоу вече четири десетилетия започва така. Ярки прожектори, пироефекти, тежък грим, костюми, обувки на висок ток, сценични образи: Демонът,..

публикувано на 28.12.20 в 20:43

Исландски коледни легенди: разходка от Ада до Рая

Сигурно всеки от нас поне веднъж е писал писмо до Дядо Коледа. Преди няколко години агенция „Ройтерс” изпрати запитване за съществуването на Добрия старец на няколко адреса - единият, разбира се, в Лапландия, но другият - в исландската местност..

публикувано на 25.12.20 в 00:02
4500-годишната ябълка от Оберлаа, Австрия

Сладката история на една 4500-годишна киселица

Сняг, светлини, силен аромат на греяно вино и на един от сладкарските шедьоври на Виена - щрудела с ябълки. Коледните базари - обичайната зимна поздравителна и визитна картичка на австрийската столица, тази година не са съвсем традиционни. Но нищо..

публикувано на 24.12.20 в 22:41

Медузите: страшни, безмозъчни, но меки и красиви

Да имаш 24 очи, да живееш едва три месеца, или пък с отровата си да можеш да убиеш едновременно 60 души за 3 минути. Животът на медузите е шарен. Има едно място, на което можем да му се насладим отблизо. Огромни осветени аквариуми, създаващи..

публикувано на 20.12.20 в 13:39

Режисьорът Петър Вълчанов за "Бащата", фестивалите и новото българско кино

Имахме възможност да разговаряме с Петър Вълчанов. Третият филм, който той режисира в тандем със съпругата си Кристина Грозева, стана следващото българско предложение за чуждоезичната категория на наградите "Оскар". Това е "Бащата" -..

публикувано на 11.12.20 в 14:48