Изотопия

Радиоизотопите, казват умните хора, са елементи с извънредно много енергия в ядрата си. Затова и спонтанно се разпадат. Обратно на научните закони, радиоизотопите на „Изотопия“ спонтанно се събраха, за да ви облъчат с енергия. Да ви отведат на места, които ще ви изумят. Да очертаят територия за свободните и най-вече будни особняци, които имат какво да кажат. Онези, които обичат да плават в бури, напъват мишци и неутрони и събират сили.

Защото „Изотопия“ е автономия за слушане.

Бъдете будни и радиоактивни всеки четвъртък от 22 до 24 ч. по „Хоризонт“.

С вас ще будуват Иван Нотев, Марта Младенова, Лъчезар Вълев и Лора Търколева.

Публикации

SOS за белите мечки! Как да ги спасим?

До 2100 година белите мечки могат да изчезнат. Изводът е на екип от учени от Университета в Торонто, Канада. Част от него е и Стефани Пенк, която разказа специално за предаването „Изотопия” , че проучването е направено върху 80% от броя на..

публикувано на 14.08.20 в 19:01

Разговор за красотата, любовта и изкуството с актьора Ивайло Захариев

„Извън прикрития” и с френска офицерска униформа на сцената на „Изотопия” стъпи актьорът Ивайло Захариев . В момента той е на турне из страната с постановката „Поручик Бенц ” по едноименния роман на Димитър Димов . Действието се развива по време..

публикувано на 10.08.20 в 10:15

Една българка в Берлин между протестите и родния фолклор

Диляна Величкова е дамата, благодарение на която българското съвременно изкуство намира изява и в германската столица . От години тя промотира български групи и артисти в Германия. Също така е един от организаторите на антиправителствените..

публикувано на 09.08.20 в 10:15

Дърветата помнят - раните от Хирошима

Ако се разходим в Хирошима, ще видим специални дървета. Ако поне едно от тях можеше да говори с думи, вероятно би казало: „Усетих взрива със стъблото си. Листата ми изпопадаха. Нося раните си и до днес, но ще ви пазя с новите си клони и листа още..

публикувано на 07.08.20 в 13:29
Стоунхендж

Стоунхендж – мистерията, която никога няма да разрешим докрай

За мнозина Стоунхендж се състои само от каменните монументи, подредени в кръг. Тези хора обаче грешат. Едно от най-емблематичните места по света всъщност е много по-голям и сложен комплекс, разказа специално за „Изотопия” проф. Винсент Гафни от..

публикувано на 04.08.20 в 11:44
Деян Енев

Деян Енев: Младите хора си поискаха България обратно

„Истинската песен на днешните протести трябва да бъде песен за тамбура с една струна и да бъде един тъжен речитатив, до дън земя. Това е един от виковете, които България вика и които идват от дън гърдите ѝ. Такава обществена енергия се събира..

публикувано на 03.08.20 в 15:40
Група

Когато Свободата наистина няма адрес...

По улици, подлези  тролеи, коли мечти бездомни возят Хората, търсещи подвизи,  промени почти безтегловно по пътя се носят Симфония от звуци, кадри, улуци прокапали,  случки, случайно заснети със камери Кастинг, краски, градски..

публикувано на 27.07.20 в 22:36

Сладко-горчивият вкус на протеста

Ако последните протести у нас все още са на твърде крехка възраст, то антиправителственото недоволство в Хонконг пише своята дълга история. И ако тук демонстрациите са по-скоро мирни, то полицията на изток от нас използваше почти ежедневно..

публикувано на 27.07.20 в 18:27

Когато снимката струва повече от 1000 думи, 1000 сълзи, 1000 рани...

От 17-годишен досега Георги Кожухаров е фоторепортер на „Икономедиа“. Носител е на много награди, а снимките му публикуват най-престижните международни агенции и издания. Показвал ни е военните действия в Сирия и Украйна, бежанския поток към..

публикувано на 27.07.20 в 16:30

Даниел Гарсия: Да се смени динамиката на властта е много трудно

Грета Тунберг , на която възрастните шъткат.  Леброн Джеймс , чиято глава се превръща в баскетболна топка. А помните ли Доналд Туск , който беше председател на Европейския съвет?... И още: жена със заключена уста, но пък получила червен..

публикувано на 26.07.20 в 22:37