Мартин Мартинов: Кампанията "Подай ръка" ще продължи

"Кампанията "Подай ръка" ще продължи до месец май".  Това каза пред БНР Мартин Мартинов, собственик на ресторант в София, който осигурява топла храна и дрехи на хора без дом. Той уточни, че изтича договорът му за наем за ресторанта и собствениците на..

публикувано на 26.02.20 в 14:06
Даниела Дариткова

Д-р Дариткова: Осигурените българи могат да ползват болнични за карантина

Здравноосигурените български граждани могат да ползват болничен, ако се налага да останат под карантина заради новия коронавирус. Това увери председателят на парламентарната здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Междувременно от..

обновено на 26.02.20 в 13:58
Българска академия на науките

БАН обяви за съчинени правителствени данни за "Натура 2000"

"Преди да се докладва трябва да се извърши мониторингът, а не след като се докладва".  Това каза пред БНР проф. д-р Цветан Златанов от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН. Те оспорват правителствени данни за състоянието на..

публикувано на 26.02.20 в 13:54

Военноисторическият музей представя швейцарската следа в българската история

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри изложбата „Швейцарската следа в българската история“ . Експозицията, подредена в Националния военноисторически музей , е посветена на 142 години от Освобождението на България. За първи път се представят..

обновено на 26.02.20 в 13:41

Първи случай на коронавирус в Гърция

Гърция съобщи днес за първи случай на коронавирус, установен е при жена, която наскоро пътувала до Северна Италия. Говорител на здравното министерство уточни, че 38-годишната жена е в болница в Солун и е в добро състояние. Цялото семейство..

публикувано на 26.02.20 в 13:35

Парламентът прие спешно промени в закон заради изисквания на УЕФА

Народното събрание прокара в спешен порядък на първо четене промени в закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, с които се предвижда издаване на акт за пригодност на стадионите по международните критерии на УЕФА...

публикувано на 26.02.20 в 13:34

Дора Янкова: Около 2 млн. българи нямат пряк достъп до фармацевтични услуги

„Около 2 млн. български граждани нямат пряк достъп до фармацевтични услуги . В 14 малки общини няма аптеки. Паралелно с това сме на първо място по аптеки в големите градове“. Това обяви пред БНР депутатът от БСП Дора Янкова, която инициира..

публикувано на 26.02.20 в 13:34

Кораб с китайски моряци акостира в Бургас, взети са превантивни противоепидемични мерки

Кораб с 25 китайски моряци на борда акостира в бургаското пристанище. От Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на екипажа и са взели всички предпазни мерки за безопасност. Корабът пристига от Южна Корея и ще остане до утре на..

публикувано на 26.02.20 в 13:27

Как се отразява коронавирусът на търговията с Италия

"Вече има забавяне, защото фирмите изчакват да видят какво ще се случи с разпространението на коронавируса".  Това каза пред БНР Мила Ненова, директор на "Конфиндустрия България". Тя уточни, че Италия е основен икономически партньор на България и..

публикувано на 26.02.20 в 13:27
Заради случаите на коронавирус в Италия правителството на Северна Македония засили граничния контрол. На снимката: Медицински персонал проверява пътниците на летището в Скопие.

Страхът и паниката от коронавируса са по-големи от реалната опасност

Паниката е по-опасна от самото разпространение на коронавируса. Така смята българката Лилия, която живее от 30 години в Милано, но от 2 години се връща по-често в България. Според нея медиите в настоящата ситуация имат  много голяма отговорност...

публикувано на 26.02.20 в 13:26