Велчев препоръча на ДАНС силен правен отдел

Силен правен отдел препоръча главният прокурор Борис Велчев на ДАНС. Обвинител номер едно поиска законовата възможност службата да се самосезира при нужда, а не да чака инициатива от прокуратурата. Главният прокурор отправи критики и към начина, по който..

публикувано на 05.11.09 в 10:43

Кунева: Европейската комисия е предала искането на България за още противогрипни препарати

Европейската комисия е предала на страните от ЕС искането на България за още противогрипни препарати. Това съобщи комисар Меглена Кунева , но добави, че ще е добре българската страна да потърси и двустранни контакти с тях, за да намери по-бързо..

публикувано на 05.11.09 в 10:36

Чехия може да излезе от ЕС

От канцеларията на чешкия президент обявиха, че страната може да излезе от ЕС. Това може да стане след влизането в сила на Лисабонския договор, каза заместник началникът на канцеларията на държавния глава Вацлав Клаус. " След влизането в сила на..

публикувано на 05.11.09 в 10:15

Сесията на БФБ започна с разпродажби

С разпродажби започна сесията на БФБ при оборот от 396 хиляди лева. Всички борсови индекси се понижават значително, като SOFIX губи 2,7% достигайки до ниво от 432,11 пункта. BGREIT също се понижава с 2,7%, а BG40 и BGTR30 са надолу съответно с 1,9% и 2,2%...

публикувано на 05.11.09 в 10:06

Хиляди работници на "Опел" започват протести срещу съкращаването на работни места

Хиляди работници от четирите предприятия на "Опел" в Германия започват от днес протести срещу закриването на предприятията и съкращаването на работни места. Гневът на работниците е предизвикан от решението на "Дженерал Мотърс" да не..

публикувано на 05.11.09 в 09:48

Чрез анкетиране лекари във Видин издирват рискови за туберкулоза пациенти

Чрез анкетиране лекари от болницата във Видин издирват рискови за туберкулоза пациенти. Поводът е двойно по-високата заболеваемост в региона от средната за страната. Желаещите попълват анкетни карти и ако съществува риск от заболяване от туберкулоза,..

публикувано на 05.11.09 в 09:39

Израел е заловил кораб, пренасящ стотици тонове оръжие от Иран

Израел обяви, че е заловил в сряда на 180 км./100 морски мили/ от бреговете си кораб, пренасящ стотици тонове оръжие от Иран, предназначено за радикалната шиитска организация Хизбулла в Ливан. Иранският външен министър Манушер Мотаки веднага отхвърли..

публикувано на 05.11.09 в 09:28

Ширак заяви, че е готов да се яви в съда по процес за присвояване на средства

Бившият френски президент Жак Ширак заяви, че е готов да се яви в съда по процес за присвояване на парични средства от времето, когато беше кмет на Париж. Ширак бе защитен от съдебно преследване, докато беше президент в периода 1995-2007 г., но сега ще..

публикувано на 05.11.09 в 09:13

Б. Борисов: ДАНС има вот на доверие

ДАНС има вот на доверие и открит път да работи добре. Това заяви премиерът Бойко Борисов на кръгла маса, посветена на функциите на ДАНС преди второто четене на Закона за специалната служба. Борисов заяви, че обществото вече не може да "трае"..

публикувано на 05.11.09 в 09:10

Да бъдат оповестени имената на всички магистрати, контактували с т.нар. Красьо, поискаха от ВСС

Имената на още петима магистрати, разговаряли по телефона с т.нар. Красьо от Плевен, бяха обявени на днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Сред тях е и апелативният прокурор Иван Петров, който кандидатства за заместник на главния прокурор. Другите..

публикувано на 05.11.09 в 09:05