Случаите на агресия сред децата често се прикриват заради имиджа на учебните заведения

Случаите на агресия сред децата често се прикриват от училищните ръководства, за да не пострада имиджа на учебните заведения. Мнението е на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Пловдив. Затова комисията..

публикувано на 09.02.10 в 14:00

Съдът във Велико Търново отхвърли жалба срещу ареста на осъден по делото "Борилски"

С разпореждане на Милчо Ванев, съдия-докладчик по делото за убийството на българския студент във Франция Мартин Борилски, е отхвърлена като недопустима жалбата на адвокат Юлиян Георгиев за промяна на мярката за неотклонение на неговия довереник Стоян..

публикувано на 09.02.10 в 13:57

Европейският парламент одобри новата ЕК

Европейският парламент гласува и с голямо мнозинство одобри следващия състав на Европейската комисия. Комисията бе приета с 488 гласа "за", 237 "против" и 72 въздържали се. Мнозинството беше осигурено от трите големи групи в..

публикувано на 09.02.10 в 13:09

ГКПП "Кулата - Промахон" беше отворен за 2 часа

Стачкуващите гръцки фермери отвориха за два часа по обед входно-изходните трасета на граничния пункт "Кулата-Промахон" и пропуснаха по 170 ТИР-а в двете посоки. Към 15.00 часа пунктът отново е затворен и вече се е образувала опашка от около 20..

публикувано на 09.02.10 в 13:05

Чехия е готова да посредничи при мирните преговори в Близкия Изток

Европейският съюз трябва да приеме ясна обща позиция по отношение на Израел. Чехия е готова да посредничи при мирните преговори в Близкия Изток. Това заяви чешкият премиер Ян Фишер в речта си пред участниците в конференция днес в Прага, посветена на 20 - та..

публикувано на 09.02.10 в 12:51

44 служители на БАН са били сътрудници на бившата ДС

Сред сътрудниците на бившата ДС има и директори на институти на БАН, обяви Комисията по досиетата. Сред обявените са изтъкнатият историк Георги Марков- директор на Института по история, също биологът доктор Петър Берон, който е бивш директор на..

публикувано на 09.02.10 в 12:39

Съветът на Европа критикува България заради недостатъчна защита правата на малцинствата

Съветът на Европа отправя остра критика към България, която, според организацията, не защитава достатъчно правата на малцинствата и на децата в неравностойно положение. Това става ясно от доклад на Томас Хамърберг – комисар по правата на човека в Съвета на..

публикувано на 09.02.10 в 12:36
Директорът на Областната дирекция на полицията в Стара Загора комисар Алекси Алексиев

Комисар Алекси Алексиев: Нищо няма да върне убития колега

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/9.02 ENINA.mp3 Утре в село Горно Черковище с военни почести и най-вероятно в присъствието на висши служители на МВР ще бъде погребан убитият при изпълнение на служебния дълг полицай Бончо Чернев. Служителят на..

публикувано на 09.02.10 в 12:33

КНСБ и КТ "Подкрепа" прогнозираха безработица от 15 -16 % през пролетта

Синдикатите смятат, че ситуацията на трудовия пазар е изключително тежка. От КНСБ и КТ "Подкрепа" прогнозираха, че в пролетните месеци хората без работа ще са поне 15-16%. Синдикатите настояват за нови, спешни антикризисни мерки. Поне 20 общи..

публикувано на 09.02.10 в 12:33

66% от тийнейджърите не срещат ограничения от родителите си при ползване на интернет

Проучване на "Майкрософт" показва, че 66% от тийнейджърите не срещат никакви ограничения от страна на родителите си при ползване на интернет. Половината от анкетираните младежи смятат за нормално да споделят лична информация онлайн. Данните от..

публикувано на 09.02.10 в 12:27