Италианският премиер Джузепе Конте.

Конте: Забавянето на "Пфайзер" и "АстраЗенека" причинява "огромна вреда"

Забавянето в доставката на ваксини за Италия от страна на компаниите "Пфайзер" и вероятно "АстраЗенека" представляа сериозни нарушения на сключени договорености и Рим ще предприеме ответни действия, предаде Ройтерс. Това написа във "Фейсбук"..

обновено на 23.01.21 в 22:16
Жозеп Борел

Борел осъжда арестите в Русия

Върховният представител по външната политика и сигурността на Европейския съюз Жозеп Борел написа в “Туитър“, че следи със загриженост развоя на събитията в Русия и осъжда многобройните арести, непропорционалната употреба на сила, прекъсването на..

обновено на 23.01.21 в 22:13
Илюстративна снимка

Обявиха отново обществената поръчка за сондаж в с. Бистрица

Община Дупница обяви за втори път обществена поръчка зa coндaж зa минepaлнa вoдa в ceлo Биcтpицa. Само 3 фирми в района извършват такива сондажи , а миналогодишната обществена поръчка приключи без кандидати. При извършени двегодишни..

публикувано на 23.01.21 в 22:03

Началникът на отбраната в Испания подаде оставка

В Испания Началникът на отбраната генерал Мигел Анхел Вилароя подаде оставка, за да "запази имиджа на въоръжените сили", след като стана ясно, че се е ваксинирал срещу Covid-19, въпреки, че не е включен в първата фаза на плана за ваксинация на..

публикувано на 23.01.21 в 21:53
Външният министър на Гърция Никос Дендиас

Дендиас с надежда за позитивен подход на Турция в преговорите за Средиземноморието

Външният министър на Гърция Никос Дендиас се надява за позитивен подход от страна на Турция при подновяването на преговорите между двете страни за Средиземноморието в понеделник. Гръцкият първи дипломат Никос Дендиас гарантира позитивен подход..

публикувано на 23.01.21 в 20:33

199-а вечер на протести срещу правителството

Движението на столичния Орлов мост, както и пред Ректората е спряно от полицията. Всеки момент там се очаква да стигне шествието на протестиращите срещу правителството на Бойко Борисов. Недоволните се събраха за 199-а вечер в центъра на..

обновено на 23.01.21 в 20:12

Лидерите на "ЧЕСТ" заявиха, че партията ще работи за фундаментална промяна

Партията "Чиста, единна и суверенна татковина" - "ЧЕСТ", ще работи за фундаментална промяна на политическия и икономическия строй в страната. Това каза на пресконференция в БТА Симеон Костадинов - член на Председателския съвет на партията, предаде..

публикувано на 23.01.21 в 19:52
Цветан Цветанов

„Републиканци за България“ с призив за временно спиране на наемите за студентските общежития

Партия „Републиканци за България“ се обърна към министъра на образованието и ректорите на висши училища в България с настояване да бъде временно преустановено плащането на наеми на студентските общежития. Предложението е мотивирано с..

публикувано на 23.01.21 в 19:36

Новият щам на Covid настъпва в Европа

В Европа продължава да настъпва новия така наречен британски щам на коронавируса. Норвегия налага най-строгите ограничителни мерки досега, а Белгия обяви, че ще затвори страната за туристически пътувания. Норвегия затваря напълно..

публикувано на 23.01.21 в 18:21

„Изправи се. БГ“ иска оставката на министър Сачева

Гражданската платформа „Изправи се. БГ“ иска оставката на министъра на труда и социалната политика заради несправяне с подкрепата за затворените заради пандемията с Covid-19 бизнеси, обясни в Плевен Мая Манолова. "В Плевен към нас се обърнаха..

обновено на 23.01.21 в 17:30