Почина сръбският патриарх Павле

Патриархът на Сръбската православна църква - Павле почина в Белград. Той бе на 95 години. Смъртта на патриарха бе потвърдена лично от митрополит Амфилохие, който от две години заместваше патриарх Павле, след като той постъпи на лечение във в Белград...

публикувано на 15.11.09 в 13:37

Мъж загина на място при свличане на земна маса в землището на село Кърнаре

Млад мъж загина на място при свличане на земна маса в землището на карловското село Кърнаре. Инцидентът е станал малко след полунощ близо до завода за лагери, след като от скат с височина 6 метра е пропаднала земна маса. Пръстта затрупала 35-годишния мъж,..

публикувано на 15.11.09 в 11:53

В Севлиево създадоха доброволчески отряд за защита от бедствия

В Севлиево беше създаден първият в Габровска област доброволчески отряд за защита при бедствия. В него членуват 35-има мъже, преминали обучение за извършване на спасителна дейност. При възникване на кризисна ситуация кметът на севлиевската община Йордан..

публикувано на 15.11.09 в 11:48

Български ТИР с контрабандни парфюми за 3 млн. лв. задържаха митническите инспектори в Лесово

Контрабандни маркови парфюми за над 3 милиона лева бяха задържани на пункта Лесово. В камион са открити близо 51 хиляди броя парфюми от 78 световно известни марки. Контрабандните парфюми са открити при митническа проверка на влизащ в страната от Турция..

публикувано на 15.11.09 в 11:44

М. Миков: Да бъдат декласифицирани изчезналите от МС доклади, които няма да застрашат националната сигурност

Бившият вътрешен министър Михаил Миков призова да бъдат декласифицирани онези от изчезналите от МС доклади, които няма да застрашат националната сигурност. В предаването „Неделя 150” Миков посочи, че в ДАНС има копия от всеки един от документите. Миков смята..

публикувано на 15.11.09 в 11:34

Б. Борисов: Надявам се новият кмет да продължи това, което сме правили досега

Надявам се новият кмет да бъде добър стопанин на София и да продължи това, което сме правили през последните четири години . Това каза премиерът Бойко Борисов , който гласува на местния вот в столичния квартал Банкя. Премиерът пожела новото ръковдство на..

публикувано на 15.11.09 в 11:26

МФ публикува доклад за проекти, финансирани по програма ФАР

На интернет-страницата си Министерството на финансите публикува доклад за съответствие за проекти, финансирани по програма ФАР и програма ИСПА, Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" . Това съобщиха от пресцентъра на ведомството. В доклада..

публикувано на 15.11.09 в 11:03

Барак Обама се среща с лидер на Мианма на форум на АСЕАН

Американският президент Барак Обама участва днес в Сингапур в безпрецедентна среща заедно с лидерите на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия, сред които висш представител на хунтата в Бирма /Мианма/. За първи път американски президент се намираше в..

публикувано на 15.11.09 в 10:54

Ниска избирателна активност

Рекордно ниска избирателна активност на частничния местен вот за София и Враца отчитат от Централната комисия за местни избори. Говорителят Александър Александров каза, че изборният процес в шестте населени места, които избират кметове, е започнал..

публикувано на 15.11.09 в 10:32

САЩ и Русия сключват нов договор за стратегическите ядрени оръжия до края на годината

Русия и Съединените щати обявиха, че очакват до края на годината да бъде сключен нов договор за стратегическите ядрени оръжия, който да замени изтичащия на 5 декември СТАРТ-1, подписан през 1991 г. След срещата си с американския президент Барак Обама в..

публикувано на 15.11.09 в 10:06