Благодатен огън Великден Йерусалим Ерусалим

Церемония по слизането на благодатния огън ще има, но без поклонници

Церемонията по слизането на благодатния огън ще се състои на 18 април, Велика събота, в храма "Възкресение Христово" в Ерусалим, но без присъствието на поклонници и с ограничен брой участници. Това съобщи директорът на департамента по въпросите на..

публикувано на 07.04.20 в 21:22
Министерски съвет

Предлагат намаляване на приема в държавните ВУЗ-ове

С близо 1900 бройки се очаква да бъде намален приемът в държавните висши училища наесен, става ясно от публикуван за обществено обсъждане проект на Министерския съвет за броя на студентите и докторантите, които ще бъдат приети за обучение през..

публикувано на 07.04.20 в 21:19

Туроператори искат целеви безлихвени кредити

Целеви безлихвени кредити към туроператорите у нас с отложено плащане на главница. Това предлагат от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти заради големия брой предплатени и нереализирани туристически пакети от потребители...

публикувано на 07.04.20 в 20:17
Пластмасов макет на молекулата на Ковид-19.

В Чили 286 здравни работници са заразени с Covid-19

Близо 300 лекари са заразени с коронавируса в Чили, втората по брой на заболяванията в Латинска Америка след Бразилия страна, заяви Хайме Манялич, министър на здравеопазването. "Към днешна дата 286 здравни работници са болни от Covid-19", съобщи той..

публикувано на 07.04.20 в 20:13

Насаме с моята библиотека

Столичната библиотека започна кампания „Насаме с моята библиотека“. Читателите са предизвикани да изпратят своя снимка пред домашната си библиотека с любима книга в ръка. Тези, които изпратят най-артистичните и оригинални фотоси, ще получат..

обновено на 07.04.20 в 20:05
Българска банка за развитие (ББР).

До 2 седмици граждани и фирми ще могат да кандидатстват за безлихвени кредити в ББР

До две седмици, граждани и фирми ще могат да кандидатстват за необезпечени, безлихвени кредити по антикризисната програма на Българската банка за развитие. Програмата в подкрепа на малкия и среден бизнес, както и на гражданите, останали без доходи..

публикувано на 07.04.20 в 20:00

Еврокомисията одобри сделката за „Виваком“

Европейската комисия одобри придобиването на пълния контрол върху „Вива Телеком България“ и нейното дъщерно дружество - Българската телекомуникационна компания, от базираната в Холандия компания „Юнайтед груп“ (United Group). Това става съгласно..

публикувано на 07.04.20 в 19:53

Много двойки отлагат бракове за лятото или есента

Извънредното положение и забраната за събиране на множество хора на едно място се отразява и върху сватбените церемонии. Със заповед на Столичната община се забранява присъствието на роднини и гости на гражданските бракове. Отказва ли това..

публикувано на 07.04.20 в 19:34

Проф. Леандър Литов: Няма да има отмяна на експериментите в ЦЕРН

„Няма да има отменяне на експерименти в  Европейската организация за ядрени изследвания . Планираното ще бъде направено и завършено. Сроковете са изместени с 2-3 месеца“. Това каза в предаването „Нещо повече“ проф. Леандър Литов, ръководител на..

публикувано на 07.04.20 в 18:55
Графит с благодарност към служителите на Националната здравната служба в Източен Лондон.

Расте броят на жертвите на Острова, Борис Джонсън диша без респиратор

Британският премиер Борис Джонсън прекара нощта в интензивното отделение на лондонската болница „Сейнт Томас“, той не е с респиратор, съобщи  говорител на премиера. Неговите функции временно са поети от министъра на външните работи Доминик Рааб...

публикувано на 07.04.20 в 18:41