Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова

Аврамова вижда политическа намеса в протестите срещу тол системата

В протестите срещу тол системата за камионите министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова видя политическа намеса: “Така и не разбрах исканията на тези протестиращи, защото забележете – това, което беше казано..

публикувано на 27.02.20 в 13:24
Илюстративна снимка

Превозвачи протестират в София и Ямбол срещу тол системата

Превозвачи от малки и средни транспортни фирми излязоха на протест в София, недоволни от параметрите на тол системата, която влиза в сила от 1-ви март. Около 20 камиона са застанали в най-дясната лента на „Цариградско шосе„ без да създават..

публикувано на 27.02.20 в 13:12

Ситуацията с коронавируса няма да се отрази драстично върху бизнеса

„Има истерия, защото много хора са обезпокоени от ситуацията с коронавируса , страхът се нагнетява отвсякъде . Не наблюдаваме промени нито в изходящия, нито във входящия туризъм, които да застрашават числата в туризма. Средно дневно имаме..

публикувано на 27.02.20 в 13:02

Лекция за телескопите в Астрономическата обсерватория на Борисовата градина

Тази вечер от 19.30 ч. в Астрономическата обсерватория в столичния парк Борисова градина ще се състои лекция за телескопите - космическите очи на Земята .  Темата ще представи Гроздан Грозев, магистър в специалност "Астрономия и популяризация на..

публикувано на 27.02.20 в 12:59
Жена със защитна маска напуска болница в Солун, където бе потвърден първият случай на заразен с коронавирус.

Паника в Солун след първия случай на коронавирус

В Солун настана паника след първия случай на коронавирус. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и ползването на градски транспорт. Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на вируса..

публикувано на 27.02.20 в 12:50

Проф. Нели Корсун: Коронавирусът и грипът могат да се различат само с лабораторно изследване

"До момента всички изследвани проби са отрицателни за коронавирус", потвърди пред БНР проф. д-р Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория "Грип и остри респираторни заболявания" към Националния център по заразни и паразитни..

публикувано на 27.02.20 в 12:32
Елена Динева влиза в специализирания съд в София.

Съдът решава за мярката за неотклонение на жената на Васил Божков

Апелативният специализиран съд решава да остане ли на свобода жената на Васил Божков - Елена Динева. Миналата седмица - след 72 часа в ареста, тя беше освободена срещу парична гаранция от 1 милион и 500 хиляди лева. По решението на..

обновено на 27.02.20 в 12:30
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова

Аврамова: Тол системата тръгва на 1 март

Системата за пътни такси в нейната търговска част ще бъде включена на първи март,  обяви министърът на регионалното развитие Петя Аврамова по време на изслушване в парламента. "Към този момент е определен обхватът на 3115 километра от общо 20..

публикувано на 27.02.20 в 12:13
Милано, 26 февруари 2020г.

МОН забранява ученически екскурзии до Италия и Китай

Просветното министерство забранява пътуванията на ученици до Италия и Китай, заяви заместник-министърът Таня Михайлова. Учителите от Каварна, чиято ученическа група беше евакуирана вчера от Италия заради коронавируса , ще могат да ползват болничен за..

публикувано на 27.02.20 в 11:56

Първи случаи на заразени с коронавирус в Румъния, Дания и Естония

Първи случаи на коронавирус са потвърдени в Румъния, Дания и Естония, съобщи Ройтерс, позовавайки се на властите в трите страни. С 25% се е увеличил броят на заразените с коронавирус в Италия за едно денонощие и те са вече почти 450. В..

обновено на 27.02.20 в 11:51